
De Wmo
De wet maatschappelijke ondersteuning zorgt ervoor dat burgers zo veel mogelijk zelfstandig kunnen blijven wonen én kunnen meedoen in de maatschappij. De wet wordt uitgevoerd in samenwerking met de gemeente. Vanuit de gemeente gaat de inwoner in gesprek met een Wmo consulent welke gaat meedenken in wat de persoon nodig heeft om zo lang mogelijk mee te kunnen draaien in de maatschappij. Bij Wyzer vinden we het belangrijk dat iedereen die betrokken is bij de uitvoering van de Wmo, kennis heeft van de regelgeving. Daarom bieden we verschillende opleidingen en cursussen aan die meer uitleg geven over de Wmo!
Voor wie zijn de opleidingen en cursussen?
Onze opleidingen over de Wmo zijn bestemd voor een brede doelgroep. Van beginnende Wmo consulenten tot toezichthouders, kwaliteitsmedewerkers, beleidsmedewerkers en ervaren consulenten. Kijk in het opleidingsoverzicht voor onze actuele cursussen over de Wmo.

Thema’s binnen de Wmo
De Wmo is een essentieel stuk wetgeving in Nederland dat tot doel heeft om burgers te ondersteunen bij het behouden van hun zelfstandigheid en participatie in de maatschappij. Binnen de Wmo zijn er verschillende thema’s die van groot belang zijn voor zowel burgers als gemeenten. Zo richt de Wmo zich op zelfredzaamheid, participatie, maatwerk, eigen regie, mantelzorg, vrijwilligerswerk, toegankelijkheid, inclusie, preventie en gezondheid. Deze thema’s stimuleren zelfstandigheid en volledige deelname aan de samenleving, waarbij individuele behoeften centraal staan. Toegankelijkheid, zowel fysiek als sociaal, is een prioriteit om gelijke kansen te waarborgen.