Meer informatie over onze trainingen of opleidingen 038 467 7200

Contact

Omschrijving

Jaarlijks zijn bijna 120.000 kinderen het slachtoffer van mishandeling. Als jeugdprofessional heb jij hier onlosmakelijk mee te maken. Daarbij is er door Covid-19 veel onzekerheid ontstaan en vindt er letterlijk veel achter gesloten deuren plaats. In deze training staan we stil bij de verschillende vormen van kindermishandeling, de signalen en bespreken we de manieren om dit, passend bij het werkveld van jou als professional, in proces te zetten richting veiligheid. Het werken met de meldcode en gespreksvoering met ouders en kinderen hierover is onderdeel van de training. Onze trainers hebben jarenlange ervaring in het werkveld als jeugdprofessional en zetten zich in om collegas te begeleiden en scholen richting een veilige thuissituatie voor ieder kind.

Programma

In deze eendaagse training maken we in de ochtend kennis met elkaar en horen we graag wat jij vandaag wilt leren. Daarna verkennen we het onderwerp kindermishandeling en kijken we naar de verschillende vormen en signalen van kindermishandeling. We staan stil bij de wettelijke, juridische en privacy regels, de samenwerkingspartners en nemen de stappen van de meldcode met elkaar door. In het tweede dagdeel gaan we de kennis van het eerste dagdeel toepassen en gaan we oefenen met onder andere gespreksvoering over kindermishandeling en de basisstappen in het maken van een plan richting veiligheid.

Doelgroep

De training is bedoeld voor professionals die in aanraking komen met kinderen en jongeren. Daarnaast is een ieder die graag meer over het onderwerp wil leren of zijn/ haar kennis wil opfrissen welkom.

Resultaat

Jij bent aan het eind van deze training in staat om bij vermoeden van kindermishandeling een proces naar veiligheid in te zetten. Je bent in staat verschillende vormen en signalen van kindermishandeling te herkennen en je weet wat jouw handelingsmogelijkheden zijn binnen je werkveld. Je kunt met de praktische tips and tricks morgen al aan de slag om meer veiligheid in een gezin te creëren.

Deze cursus is geaccrediteerd door de Stichting Kwaliteitsregister Jeugd (accreditatienummer SKJ214434 en levert 6 punten op.

Kosten

Het inschrijfgeld voor de cursus Training signaleren huiselijk geweld, kindermishandeling en de meldcode bedraagt € 495,00

Locatie & Data

 • Dinsdag 24 oktober 2023
  (Alle lesdagen tonen)
  1. Dinsdag 24 oktober 2023
  2. Dinsdag 24 oktober 2023
  , van 10.00 tot 16.30 uur, te Wyzer Utrecht
Inschrijven

Opleidingsagenda

 1. Training signaleren huiselijk geweld, kindermishandeling en de meldcode Dinsdag 24 oktober 2023
  Alle lesdagen tonen
  1. Dinsdag 24 oktober 2023
  2. Dinsdag 24 oktober 2023
  10.00 - 16.30 uur Wyzer Utrecht € 495,00 Inschrijven

Hoi, ik ben Alma. Kan ik je ergens mee helpen?