Meer informatie over onze trainingen of opleidingen 038 467 7200

Contact

Omschrijving

Deze cursus helpt je op weg om inzicht te krijgen in begeleiding als voorziening binnen de Wmo 2015. Begeleiding als voorziening valt onder de werking van de Wmo 2015 en daarmee onder de verantwoordelijkheid van de gemeente. Het blijkt een voorziening waarbij het in de praktijk lastig is om goed en gedegen te kunnen indiceren.

Hierdoor komen er verschillende vragen naar boven:

  • Binnen welke richtlijnen indiceer ik de dagbesteding en of individuele begeleiding?
  • Op welke manier komt de begeleiding die je indiceert voldoende tegemoet aan de hulpvraag?
  • In welke mate wordt er al begeleiding geboden in andere Wmo-voorzieningen?
  • Wanneer is een doel concreet genoeg? En kan ik dit doel voldoende evalueren?
  • Hoe doe ik volledig onderzoek volgens het 5 stappenmodel van de Centrale Raad van Beroep

Met deze cursus geven we je antwoord op deze vragen en ga je naar huis met meer inzicht in begeleiding als voorziening binnen de Wmo 2015.

Programma

Tijdens de training Indiceren van begeleiding gaan we aan de hand van een doorlopende casus gedurende de dag, zorgvuldig onderzoeken wat voor begeleiding het meest passend is. Doormiddel van deze casus gaan we beoordelen hoeveel uren dagbesteding of individuele begeleiding noodzakelijk is voor de hulpbehoevende. Dit doen we aan de hand van rollenspellen, het beoordelen van een begeleidingsplan én het oefenen met het concreet maken van doelen.
Wij vragen (indien mogelijk) een eigen onderzoeksverslag mee te nemen. Hierdoor is het makkelijk om gelijk de stap naar de praktijk te maken.

Doelgroep

Deze cursus is bedoeld voor jou als uitvoerder van de Wmo én als je een verdieping in het indiceren van begeleiding zoekt. Daarnaast is deze cursus geschikt voor jou als beleidsadviseur wanneer je vanuit beleidsmatig perspectief aan de slag moeten met begeleiding in het Wmo-pakket.

Resultaat

Na afloop van deze cursus heb je inzicht gekregen in begeleiding als voorziening binnen de Wmo en ben je in staat om begeleiding goed onderbouwd te indiceren. Ook heb je antwoord gekregen op de vragen die je aan het begin had en kan je dit meenemen in jouw functie.
Bij deze cursus ontvang je de Praktijkpocket Wmo.

Kosten

Het inschrijfgeld voor de cursus Cursus indiceren van begeleiding bedraagt € 495,00

Locatie & Data

  • Donderdag 16 november 2023 , van 10.00 tot 16.30 uur, te Perron-3 Rosmalen
Inschrijven

Opleidingsagenda

  1. Cursus indiceren van begeleiding Donderdag 16 november 2023 10.00 - 16.30 uur Perron-3 Rosmalen € 495,00 Inschrijven

Hoi, ik ben Alma. Kan ik je ergens mee helpen?