Omschrijving

Inschrijven

Programma

Woonvoorzieningen vallen onder de verantwoordelijkheid van de gemeente bij problemen in de zelfredzaamheid. Denk bijvoorbeeld aan de verstrekking van een traplift, tillift of zelfs de bouwkundige aanpassingen aan de woning. Maar hoe breng je de ondersteuningsvraag van een cliënt nu goed in beeld? En hoe weet je nu welke adequate woonvoorziening als oplossing voor het probleem kan gelden?

Essentiële vragen om te komen tot een juridisch houdbaar besluit. Daarom helpt deze cursus je op weg om inzicht te krijgen in woonvoorzieningen binnen de Wmo 2015.

Doelgroep

Deze cursus is bedoeld Wmo-professionals die zich willen verdiepen in het indiceren van woonvoorzieningen. Daarnaast is deze cursus geschikt voor jou als beleidsadviseur wanneer je vanuit beleidsmatig perspectief aan de slag moeten met woonvoorzieningen in het Wmo-pakket.

Resultaat

Na afloop van deze cursus heb je geleerd welke verschillende woonvoorzieningen binnen de Wmo 2015 bestaan en ben je in staat om een dergelijke voorziening op de juiste manier te indiceren.

Opleidingsagenda

  1. Cursus indiceren van woonvoorzieningen Donderdag 24 november 2022 10.00 - 16.30 uur Wyzer Utrecht Inschrijven