Meer informatie over onze trainingen of opleidingen 038 467 7200

Contact

Omschrijving

Veel jongeren na jeugd-tbs nog crimineel, drie tieners aangehouden voor vuurwapenhandel, drie 10-jarigen mishandelen 7-jarige jongen. Zomaar een greep uit recente Nederlandse krantenloppen. Hoe komt het toch dat we crimineel of antisociaal gedrag ontwikkelen? Dát is precies de vraag waarop we in deze training antwoord zullen geven. Zo krijg je in deze training niet alleen informatie over wat crimineel en antisociaal gedrag inhoudt, we staan ook stil bij de totstandkoming door te kijken naar (de interactie tussen) aanleg, psychologische en context gebonden factoren. Naast de totstandkoming, zullen we het hebben over de preventie, veranderbaar- en behandelbaarheid van crimineel en antisociaal gedrag. Hoe moet hiermee worden omgegaan? Is het mogelijk dit te voorkomen? Hoe behandelbaar is dit gedrag? Maar ook: wat is de impact van antisociaal en crimineel gedrag op de nabije omgeving, en het effect op lokaal en (inter)nationaal niveau?

Een aantal wetenschappelijke therapieën over de ontstaanswijze wordt besproken, maar ook een tweetal veelgebruikte modellen voor interventies in behandeling. Tot slot staan we stil bij initiatieven in de wijk, stad en op landelijk niveau die als doel hebben om antisociaal gedrag en crimineel gedrag te monitoren, dan wel terug te dringen.

Programma

Tijdens de training komen de volgende onderdelen aan bod:

  • Wat beschouwen we onder crimineel en antisociaal gedrag?
  • Hoe ontstaat crimineel en antisociaal gedrag?
  • Is crimineel en antisociaal gedrag te behandelen, en zo ja hoe dan?
  • Hoe brengen we de risico’s op of (door)ontwikkeling van crimineel en antisociaal gedrag in kaart?
  • Kunnen we crimineel en antisociaal gedrag voorkomen of verminderen?
  • Welke initiatieven zijn er in het land al om antisociaal gedrag en crimineel gedrag te monitoren, beheersen en/of te voorkomen?
  • Praktijksituaties, casuïstiek en mogelijkheid tot intervisie

Doelgroep

Deze training is bestemd voor iedereen die werkt met mensen, en is ontwikkeld voor diegenen die in hun werk, in de omgeving of in de persoonlijke sfeer te maken krijgen met mensen die zich crimineel of antisociaal uiten.

Resultaat

Je gaat na deze training naar huis met een figuurlijke rugzak gevuld met kennis over hoe antisociaal en crimineel gedrag tot stand komt, hoe je dit kunt herkennen, hoe je hiermee om kunt gaan en op welke manier je dergelijk gedrag preventief kunt signaleren, voorkomen of behandelen. Kortgezegd beschik je over kennis, inzicht, praktische handvatten en tips die je kunnen ondersteunen in de dagelijkse (werk)praktijk waarin je crimineel en antisociaal gedrag kunt tegenkomen.

Deze cursus is geaccrediteerd door de Stichting Kwaliteitsregister Jeugd (accreditatienummer SKJ215198 ) en levert 6 punten op.

Kosten

Het inschrijfgeld voor de cursus Training Crimineel gedrag verklaard! bedraagt € 495,00

De locatie en materiaalkosten bedragen €45,00 per dag.

Locatie & Data

  • Maandag 10 juni 2024 , van 10.00 tot 16.30 uur, te Wyzer Utrecht
  • Maandag 14 oktober 2024 , van 10.00 tot 16.30 uur, te BCN Zwolle

Cursus ID: 50.123

Meer informatie of advies?

Wil je meer weten over deze opleiding of advies van een van onze opleidingsadviseurs

Stel je vraag