Verkorte opleiding tot Wmo consulent

  • Opleidingslocatie: Utrecht
  • Start weer in oktober 2024

Gemeenten moeten ervoor zorgen dat mensen zo lang mogelijk thuis kunnen blijven wonen. Middels de Wet maatschappelijke ondersteuning wordt er bij de inwoner thuis ondersteuning geboden. Als Wmo consulent analyseer en beoordeel je de hulpaanvragen. Je legt huisbezoeken af en kijkt wat er nodig is om iemand te helpen.

Tijdens deze verkorte opleiding tot Wmo consulent leer je alles om succesvol te zijn in de praktijk.

Meer over traineeship Wmo consulent zij-instroom

kom werken bij wyzer

Consulent Sociaal Domein

  • Opleidingslocatie: Utrecht
  • Start in oktober 2024

Als Consulent Sociaal Domein ga je aan de slag bij een gemeente of wijkteam. Je behandelt aanvragen voor de Wmo, Jeugdwet en Participatiewet. Je wordt allround opgeleid in een traject van vier weken door professionals uit het werkveld en docenten van onze eigen Academie.

Meer over traineeship Consulent Sociaal Domein

sociaal domein traineeship

Jeugdzorg professional

  • Opleidingslocatie: Utrecht
  • Startmaanden: mei 2024, september 2024

Als jeugdzorg professional help en ondersteun je het gezin en het kind als er complicaties zijn. Je beschikt over je eigen caseload en voert gesprekken met het gezin en het kind om te kijken hoe de hulpvraag beantwoord kan worden.

De eerste weken van dit traineeship volg je diverse trainingen, zoals over de jeugdwet, complexe scheidingen en samenwerken aan veiligheid. Daarna ga je aan de slag in een ambulante jeugdhulpfunctie in jouw regio.

Meer over traineeship Jeugdzorg professional

jeugdzorg professional

Inkomensconsulent

  • Opleidingslocatie: Utrecht
  • Startmaanden: maart 2024, september 2024

Als Inkomensconsulent beoordeel je het recht op een bijstandsuitkering, onderzoek je fraudesignalen en beheer je een caseload.

Het traineeship bestaat uit theorie en praktijk. Na ca. 4 weken theorie ga je jouw kennis in de praktijk brengen. Je krijgt de mogelijkheid om bij diverse gemeentes te werken om zo uitgebreid kennis te maken met het vakgebied.

Meer over traineeship Inkomensconsulent

inkomensconsulent

Meer informatie?

Naast onze traineeships Sociaal Domein, hebben wij ook altijd een opdracht bij jou in de buurt! Klik op de onderstaande button om onze vacatures te bekijken.

Naast onze traineeships Sociaal Domein hebben wij ook nog andere traineeships binnen het Ruimtelijk Domein en Bedrijfsvoering! Klik op de onderstaande button om de traineeships te bekijken.

Bekijk onze vacatures   Bekijk onze traineeships

traineeship