Meer informatie over onze trainingen of opleidingen 038 467 7200

Contact

Omschrijving

De betekenis van migratie is letterlijk dat iemand van de ene naar de andere plek verhuist. In 2022 zijn er al 1,72 miljoen mensen verhuisd. (bron: CBS)
Jij als medewerker burgerzaken bent verantwoordelijk voor het verwerken en controleren van de migraties. Het is van groot belang dat deze correct verwerkt worden, want alle overheidsinstanties en veel derden maken gebruik van de gegevens in de Basis Registratie Personen.
Alles wat met migratie te maken heeft komt aan bod in deze module. Wat voor soort verhuizingen bestaan er? Met welke wet- en regelgeving moet je rekening houden? Wat is een aangifte? En welke brondocumenten mag of moet je allemaal vragen bij het verwerken van een inschrijving? Dat leer je in deze module.

Waar en wanneer?
De module is klassikaal te volgen op onze centraal gelegen locatie Het Publiek Kenniscentrum in Utrecht. De lesdagen duren van 09.30 uur tot 16.30 uur. Bij onze locatie vind je een grote parkeergarage, dus met de auto zit je zeker goed! Ook met het openbaar vervoer zijn wij goed bereikbaar.
Al onze lesmodules kunnen wij ook in-company aanbieden. Vraag gerust naar de mogelijkheden!

Programma

Tijdens deze eendaagse klassikale module Migratie komen onder andere de volgende onderwerpen aan bod:
-Belangrijke wet- en regelgeving
-Voorwaarden voor inschrijving
-Controle van aangiften
-Verschijnings- en identificatieplicht
-Verplichtingen van de gemeente
-Procedures uit de HUP

Naast de klassikale lesdag volg je via onze digitale leeromgeving de e-learning bijbehorend bij deze module. Het volgen van de e-learning kost gemiddeld 5,5 uur tijd.

Doelgroep

Deze eendaagse klassikale lesmodule is bedoeld voor de medewerker Burgerzaken die zich bezighoudt met migratie in de breedste zin van het woord. Van een eerste inschrijving tot het aanvragen van een briefadres alles komt aan bod. De opleiding is dan ook geschikt voor elke medewerker burgerzaken. Zowel aan de voorkant van de dienstverlening als in de backoffice.

Resultaat

Na afloop van deze opleiding weet jij precies wat er allemaal nodig is voor de goede verwerking van een adresaangifte. Je weet welke wet- en regelgeving van toepassing is, waar je op moet letten, en hoe je de migratie correct verwerkt in de BRP.

Investering:
Het inschrijfgeld voor de Module B7 Migratie bedraagt € 400,00. Dit bedrag is inclusief lunch, parkeerkosten, materialen en voorbereiding.

Het examen dien je zelf aan te vragen bij de NVVB Publieksacademie.

De genoemde prijs is vrijgesteld van BTW omdat EvenWerkt! Academie, als onderdeel van de Wyzer Academie, een erkende opleider zijn.

Kosten

Het inschrijfgeld voor de cursus Module B7 Migratie bedraagt € 850,00

De locatie en materiaalkosten bedragen €45,00 per dag.

Locatie & Data

  • Vrijdag 18 oktober 2024 , van 09.30 tot 16.30 uur, te Wyzer Utrecht

Cursus ID: 40.004

Meer informatie of advies?

Wil je meer weten over deze opleiding of advies van een van onze opleidingsadviseurs

Stel je vraag