Meer informatie over onze trainingen of opleidingen 038 467 7200

Contact

Omschrijving

Het bijhouden van de Basisregistratie Personen (BRP) is de kerntaak van de afdeling burgerzaken. Gebeurtenissen zoals, verhuizingen, een kind aangeven, scheiden of een nieuw reisdocument aanvragen worden allemaal verwerkt en bijgehouden op de persoonslijsten van burgers. Er zijn veel afnemers die gebruik maken van de informatie uit de BRP. Voorbeelden zijn de belastingdienst, de UWV en pensioenfondsen. Het is dan ook erg belangrijk dat de informatie die in de BRP te vinden is goed geregistreerd staat. Om dit voor elkaar te krijgen heeft de afdeling burgerzaken medewerkers nodig die begrijpen hoe de persoonslijsten van inwoners correct kan worden bijgehouden.
Naast de BRP moet ook de burgerlijke stand niet vergeten worden! Voor het goed bijhouden van de BRP moeten medewerkers weten hoe een akte is opgebouwd en op wat voor een manier de akte aangepast kan worden.

Waar en wanneer?
De module is klassikaal te volgen op onze centraal gelegen locatie Het Publiek Kenniscentrum in Utrecht. De lesdagen duren van 09.30 uur tot 16.30 uur. Bij onze locatie vind je een grote parkeergarage, dus met de auto zit je zeker goed! Ook met het openbaar vervoer zijn wij goed bereikbaar.
Al onze lesmodules kunnen wij ook in-company aanbieden. Vraag gerust naar de mogelijkheden!

Programma

Tijdens de opleiding systematiek van gegevensverstrekking komen tijdens 4 klassikale lesdagen verschillende onderwerpen aan bod, zoals:
-De structuur van de persoonslijst
-De positie van de (buitengewoon) ambtenaar van de burgerlijke stand
-Aanvullingen en verbeteringen aktes door middel van een latere vermelding
-Voorwaarden waaronder inschrijving als niet-ingezetene in de BRP kan plaatsvinden
-Het opbouwen van een PL na een actualisering en/of correctie
-Het berichtenverkeer
Naast de klassikale lesdagen volg je via onze digitale leeromgeving de e-learning bijbehorend bij deze module. Het volgen van de e-learning kost gemiddeld 2 uur tijd.

Doelgroep

Deze opleiding is vooral geschikt voor de medewerker Burgerzaken die zich bezighoudt met de verwerking van gegevens in de BRP en het opmaken van akten en latere vermeldingen in de registers van de burgerlijke stand. Ook voor medewerkers die al bekend zijn met persoonslijsten maar nieuw zijn met actualisaties en de correcties is de opleiding relevant.

Resultaat

Na het volgen van deze module heeft de medewerker kennis van en inzicht van beheerprocessen en berichtenverkeer. Bovendien weet je hoe een persoonslijst in elkaar zit, en ken je de systematiek van akten en registers van de burgerlijke stand. Daarnaast ben je op de hoogte van de relevante wet- en regelgeving.

Investering:
Het inschrijfgeld voor de Module B3 Systematiek van gegevensverwerking bedraagt € 1.250,-. Dit bedrag is inclusief lunch, parkeerkosten materialen en voorbereiding.

Het examen dien je zelf aan te vragen bij de NVVB Publieksacademie.

De genoemde prijs is vrijgesteld van BTW omdat EvenWerkt! Academie, als onderdeel van de Wyzer Academie, een erkende opleider zijn.

Kosten

Het inschrijfgeld voor de cursus Module B3 Systematiek van gegevensverwerking bedraagt € 1.250,00

De locatie en materiaalkosten bedragen €45,00 per dag.

Locatie & Data

 • Vrijdag 14 juni 2024
  (Alle lesdagen tonen)
  1. Vrijdag 14 juni 2024
  2. Vrijdag 21 juni 2024
  3. Vrijdag 5 juli 2024
  , van 09.30 tot 16.30 uur, te Wyzer Utrecht
 • Vrijdag 18 oktober 2024
  (Alle lesdagen tonen)
  1. Vrijdag 18 oktober 2024
  2. Vrijdag 25 oktober 2024
  3. Vrijdag 1 november 2024
  , van 09.30 tot 16.30 uur, te Wyzer Utrecht

Cursus ID: 40.003

Meer informatie of advies?

Wil je meer weten over deze opleiding of advies van een van onze opleidingsadviseurs

Stel je vraag