Meer informatie over onze trainingen of opleidingen 038 467 7200

Contact

Omschrijving

Als het goed is staan mensen in de Basis Registratie Personen ingeschreven op het adres waar zij ook echt verblijven. Alle overheidsinstanties en veel andere partijen maken gebruik van de gegevens uit de Basisregistratie Personen (BRP).
Daarom is het belangrijk dat deze goed geregistreerd staan.
Maar wat als dit niet zo is? Soms levert het een inwoner meer op, financieel, om juist niet op het goede adres ingeschreven te staan. Als iemand bewust niet op het goede adres ingeschreven staat om hier een bepaalde winst uit te halen, noem je dat adresfraude. Hoe kom je hierachter? Hoe herken je risicosignalen en beter nog, wat doe je met de signalen als je deze herkent?
Het aantal adresonderzoeken is alleen maar toegenomen. Daarnaast zijn de adresonderzoeken steeds complexer van aard.
Hoe je omgaat met adresfraude en hoe je vervolgens een goed adresonderzoek uitvoert? Dat leer je in deze training Adresonderzoek.

Waar en wanneer?
De module is klassikaal te volgen op onze centraal gelegen locatie Het Publiek Kenniscentrum in Utrecht. De lesdagen duren van 09.30 uur tot 16.30 uur. Bij onze locatie vind je een grote parkeergarage, dus met de auto zit je zeker goed! Ook met het openbaar vervoer zijn wij goed bereikbaar.
Al onze lesmodules kunnen wij ook in-company aanbieden. Vraag gerust naar de mogelijkheden!

Programma

Tijdens deze eendaagse klassikale module Adresonderzoek komen verschillende onderwerpen aan bod, zoals:

-Het adres in de BRP
-Bevoegd en verplicht tot aangifte
-Aanvullende inlichtingen
-Iemand in onderzoek zetten
-Risicosignalen
-Soorten adresfraude
-Toezichthouders BRP
-Het onderzoeksdossier
-Ambtshalve handelingen
Naast de klassikale lesdag volg je via onze digitale leeromgeving de e-learning bijbehorend bij deze module. Het volgen van de e-learning kost gemiddeld 2,5 uur tijd.

Doelgroep

Deze cursus is bestemd voor iedereen die zich bezighoudt met het opstarten en uitvoeren van adresonderzoeken. Ook voor BRP toezichthouders is deze cursus zeker een meerwaarde. Daarnaast is het een perfecte aanvulling voor iedereen die verhuizingen en eerste- of herinschrijvingen verwerkt en de signalen wilt leren (her)kennen om zo een bijdrage te leveren aan een betere kwaliteit van de Basisregistratie Personen.

Resultaat

Na het volgen van deze module heb je de benodigde kennis om adresonderzoeken te kunnen uitvoeren. Je weet hoe je een goed onderzoeksdossier op kan bouwen. En je kan naar aanleiding van het onderzoek (ambtshalve) besluiten nemen.

Investering:
Het inschrijfgeld voor de Module B10 Adresonderzoek bedraagt € 850,00. Dit bedrag is inclusief lunch, parkeerkosten, materialen en voorbereiding.

Het examen dien je zelf aan te vragen bij de NVVB Publieksacademie.

De genoemde prijs is vrijgesteld van BTW omdat EvenWerkt! Academie, als onderdeel van de Wyzer Academie, een erkende opleider zijn.

Kosten

Het inschrijfgeld voor de cursus Module B10 Adresonderzoek bedraagt € 850,00

De locatie en materiaalkosten bedragen €45,00 per dag.

Locatie & Data

  • Vrijdag 13 december 2024 , van 09.30 tot 16.30 uur, te Wyzer Utrecht

Cursus ID: 40.005

Meer informatie of advies?

Wil je meer weten over deze opleiding of advies van een van onze opleidingsadviseurs

Stel je vraag