Wat doet sport met jou? Deze vraag vormde het startschot van een reeks gesprekken met onze collega’s over sport en bewegen. Wyzer doet ook dit jaar mee aan de nationale sportweek 2021 en staat stil bij het belang van sporten en bewegen. Het doel van de NOC*NSF Nationale Sportweek 2021 is om sporten en bewegen te promoten, en vooral te laten zien hoe leuk sporten is! Vandaag in de spotlights Sharon Pisam, consultant bij team Advies.

Even voorstellen

“Mijn naam is Sharon, ik werk bij Wyzer als consultant voor team Advies. Mijn achtergrond is hotelmanagement en via een hotel in Frankrijk en 10 jaar bij een gemeente ben ik 2 jaar geleden bij Wyzer terechtgekomen.”

Welke sport beoefen jij?

“Vroeger heb ik paardgereden en gebasketbald, maar ik heb nooit een sport lang volgehouden. Ik houd niet zo van sporten, maar als ik er eenmaal ben, dan ga ik er ook helemaal voor en daag ik mezelf uit. Nu ga ik twee keer in de week naar de sportschool: een keer in de week sport ik daar met een personal trainer waarbij ik krachttraining en conditie combineer, en een keer met een groep een bootcamp.

Waarom heb je gekozen voor fitness?

“Ik heb een sport nodig met een stok achter de deur. Het vrijblijvende werkt niet voor mij. Juist door corona was de sportschool waar ik ga fitnessen in opkomst. Een vaste afspraak is nodig voor mij, want daardoor is er ook iemand die zegt dat je moet komen sporten. Vroeger heb ik ook weleens hardgelopen, maar dit deed ik dan zonder opbouw of te weten wat ik deed. Dus daar stopte ik op een gegeven moment weer mee.”

Wat betekent sport voor jou?

“Ik sport omdat, naast dat ik weet dat het heel goed voor je is, ik een voorbeeld wil geven aan mijn kinderen. Ik kan niet tegen mijn kinderen zeggen dat ze moeten gaan sporten als ik het zelf niet doe. Mijn kinderen doen aan hockey, zwemles en freerunnen. Ze leren door van kinds af aan te sporten dat sporten onderdeel is van je leven en dat het ‘raar’ is als je niet sport. Daarbij wil ik het sociale aspect van sporten aan mijn kinderen meegeven. Door een teamsport te beoefenen leren ze te verliezen en leren ze ook hoe het is om onderdeel van een team te zijn. Zo leren ze omgaan met tegenslagen, hoe je in een teamomgeving opereert waarin je misschien niet iedereen leuk en aardig vindt en krijgen ze dingen mee in de groepsdynamiek.

Ook heb ik eens trimhockey georganiseerd op de hockeyclub van mijn kinderen. Het was heel leuk om andere mensen die niet van jongs af aan hebben geleerd om te hockeyen aan het sporten en bewegen te krijgen. Nu doe ik dit niet meer, maar ben ik nog actief als vrijwilliger bij de hockeyvereniging in de vorm van het organiseren van de randzaken, zoals toernooien, wedstrijden en het maken van speelschema’s.

Relevant aanbod

wmo consulent

Cursus

Cursus de doorbraakmethode

Na afloop van deze cursus heb je als deelnemer kennisgemaakt met De Doorbraakmethode en heb je inzicht verkregen in het toepassen van de methode. Je kent het gedachtegoed achter de...

Bekijk cursus

Advies

Gemeenten aan de slag met IZA/SPUK/GALA

De zorg staat onder druk en moet ook in de toekomst goed, toegankelijk en betaalbaar blijven. Daarom worden er afspraken gemaakt tussen gemeenten, zorgaanbieders en zorgverzekeraars en moet intensiever worden...

Bekijk

Kennissessies

Kennissessie integraal werken | Hervormingsagenda Jeugd

In deze sessie ontdek je wat de Doorbraakmethode van het Instituut voor Publieke Waarden (IPW) kan betekenen om integraal samen te werken. Een belangrijke sleutel tot resultaat om jeugdzorg te...

Bekijk