Managing Consultant Angela Berende heeft ruim vijftien jaar ervaring als beleidsadviseur binnen de (lokale) overheid, waar zij zich de laatste jaren met name bezighoudt met jeugdbeleid en onderwijs. Zo ook in de gemeente Beesel, waar ze aan de slag ging met het lokale jeugdbeleid. “Beesel is echt een leuke gemeente om te werken”, vertelt Angela. “Doordat het met 13.000 inwoners meer nabijheid en wendbaarheid kent, weet je goed wat er leeft en speelt. Je kent elkaar. En dat is een kracht die je kan inzetten. Bovendien heeft Beesel een ambitieus bestuur met een gedreven wethouder die van begin af aan actief wilde meedenken én meebewegen. En ook het onderwijs, de kinderopvang en andere partners waren heel blij dat er weer een opening was vanuit de gemeente om één en ander samen op te pakken.”

Samenwerking

Om tot een breed gedragen jeugdbeleid te komen zoekt Angela de samenwerking met alle betrokken partijen en professionals. Ook kwam ze in contact met de CED-Groep; een stichting die zich inzet voor gelijke kansen voor alle kinderen. Als non-profit organisatie ontwikkelen ze inspirerende leermiddelen en zorgen ze voor betekenisvolle professionalisering en effectieve begeleiding. “De CED-Groep heeft geholpen met het opstellen van een plan voor het Nationaal Programma Onderwijs en het vormgeven van de Lokale Educatieve Agenda.”

Opdracht afgerond

Inmiddels heeft Angela de opdracht bij gemeente Beesel afgerond. De stappen die zij heeft gezet om tot het lokale jeugdbeleid te komen en welke samenwerkingen zij daarbij is aangegaan lees je uitgebreid in het artikel op de website van de CED-Groep. In elk geval kijkt Angela met veel plezier terug op deze opdracht. “Het was een hele mooie opdracht en ik heb er alle vertrouwen in dat er op een juiste manier in Beesel gefaciliteerd wordt zodat je ontspannen, met plezier en gezond kunt opgroeien en opvoeden in de gemeente Beesel. Dat is natuurlijk het uiteindelijke doel.”

Lees volledige het artikel

Relevant aanbod

Cursus

Training Impactvolle stoornissen bij (jonge) kinderen

Na afloop van deze training beschik je over (praktijkgerichte) kennis en inzicht over impactvolle stoornissen. Kennis over hoe deze stoornissen te herkennen, ze tot stand komen, hoe je hiermee om...

Bekijk cursus

Kennissessies

Kennissessie Woonzorgvisie

Hoe kom je van strategie tot uitvoering van een woonzorgvisie. Dat bespreken Ellen Olde Bijvank en Diana van Poppelen in deze kennissessie.

Bekijk

Advies

Wyzer helpt Gemeente Den Haag met duurzame herinrichting jeugdbeleid

De Gemeente Den Haag maakt al meerdere jaren gebruik van de expertise van de adviseurs van Wyzer in verschillende domeinen. Armand Brinkman, Domeinmanager Jeugd bij de dienst OCW, vertelt in...

Bekijk