De Omgevingswet bundelt straks 26 bestaande wetten en regels in één wet. Hiermee vereenvoudigt en versnelt de overheid het aanvragen van vergunningen, met als doel meer betrokkenheid en interactie, zowel intern als extern.

Wilfried de Jong, senior specialist ruimte, en Piter Reitsma, senior adviseur ruimte, adviseren beiden gemeenten over de implementatie van de Omgevingswet. In deze podcast gaan zij in gesprek met Wout Dekker, directeur Future Communication, over de uitdagingen en voordelen van de wet.

 

 

 

 

Relevant aanbod

Cursus

Basiscursus Algemene Wet Bestuursrecht (Awb) voor juristen

Aan het einde van de cursus ben je op de hoogte van de basis van de Awb en weet je waar je de verschillende onderwerpen kan vinden in de Awb....

Bekijk cursus

Kennissessies

Kennissessie duurzame stedelijke transformatie

In 2025 moeten de lidstaten van de EU klimaatneutraal zijn. Hoe gaan we steden, die daarin een belangrijk rol spelen, verduurzamen? Daarover gaat deze kennissessie!

Bekijk

Nieuws & artikelen

Uitvoeringsmiddelen klimaat structureel inzetbaar

Begin oktober werd duidelijk dat gemeenten de middelen van de regeling voor capaciteit decentrale overheden voor klimaat- en energiebeleid (CDOKE) structureel mogen inzetten. Wat betekent dit voor gemeenten?

Bekijk artikel