De Omgevingswet is  1 januari 2024 in werking getreden. Na jaren van uitstel was het eindelijk zover; een van de grootste veranderingen sinds de invoering van de Grondwet. We zijn nu een paar maanden verder en alles lijkt eigenlijk wel soepel te verlopen. Maar is dat ook zo? En wat staat er nog te gebeuren? Dat bespreken senior adviseurs Wilfried de Jong en Piter Reitsma met Wout Dekker van Future Communication in deze podcast over de Omgevingswet.

Bekijk en/of luister de podcast hieronder!

Podcast september 2023

De Omgevingswet bundelt straks 26 bestaande wetten en regels in één wet. Hiermee vereenvoudigt en versnelt de overheid het aanvragen van vergunningen, met als doel meer betrokkenheid en interactie, zowel intern als extern.

Wilfried de Jong, senior specialist ruimte, en Piter Reitsma, senior adviseur ruimte, adviseren beiden gemeenten over de implementatie van de Omgevingswet. In deze podcast gaan zij in gesprek met Wout Dekker, directeur Future Communication, over de uitdagingen en voordelen van de wet.

 

Relevant aanbod

kcc omgevingswet

Cursus

Erfgoed binnen de Omgevingswet

Na deze training kom je goed beslagen ten ijs over de wetgeving rondom cultureel erfgoed.

Bekijk cursus

Interviews

Omgevingswet: voldoende potentie, maar wel nog even wennen

De Omgevingswet is op 1 januari van dit jaar eindelijk in werking getreden en brengt 26 wetten en honderden regels samen in één wet. Toch is het de vraag welke...

Bekijk interview

Advies

Vergrijzing en de krappe woningmarkt: meer integraal denken en betere samenwerking vereist

Waar en hoe moeten ouderen in de toekomst wonen? Het is een belangrijke vraag nu Nederland in rap tempo vergrijst en de druk op de woningmarkt ongekend hoog is. De...

Bekijk