Bij Wyzer staat kennis delen centraal. Wij geloven namelijk dat kennisdeling en het verbinden van mensen bijdraagt aan het oplossen van de ruimtelijke opgaven waar Nederland voor staat. Dat is de reden dat we onder andere maandelijkse kennissessies organiseren voor mensen in ons netwerk. Vooral binnen het ruimtelijke domein staan we voor grote en complexe uitdagingen. Hier zijn vaak geen pasklare oplossingen voor. ‘Old school’-denken brengt ons niet bij de gewenste resultaten. Onze opvattingen, de technieken, eisen en definities veranderen in een snel tempo. Daarom is naast techniek en procesmatige inzichten, vooral draagvlak en wendbaarheid noodzakelijk. Niemand zit tenslotte te wachten op oplossingen die na oplevering al achterhaald zijn.

Ruimtelijke opgaven: breed kijken is een absolute must-do!

In Nederland moeten we de komende 10 jaar ongeveer één miljoen extra huizen bouwen, dient in 2030 de CO2-uitstoot gehalveerd zijn en implementeren we ook nog eens de Omgevingswet. Deze opgaven zijn uitdagend op verschillende manieren. Zo zijn ze vaak groot in omvang en belangen, complex en nog niet eerder uitgevoerd. Om deze opgaven tot een succes te maken, moeten we dus breed kijken. Wat kunnen we leren uit andere projecten en omgevingen? Hoe kunnen we een project mee laten bewegen met toekomstige ontwikkelingen? Hoe komen we achter ieders belangen en hoe kunnen we die zo goed mogelijk bedienen? Voor wie en voor welke periode doen we dit allemaal? En, waar zijn voordelen te behalen?

Samen komen we verder: doe mee met één van onze kennissessies

Het antwoord is niet eenvoudig, maar één ding is zeker. Een blik door verschillende vensters draagt bij aan betere oplossingen. We leren zo niet alleen om beter en breder te kijken, maar ook om geïnspireerd te blijven in de zoektocht naar ‘de beste oplossing’. Bij Wyzer leveren we graag een bijdrage aan betere projecten, zetten we continue in op kennisdeling binnen en tussen verschillende domeinen, branches en sectoren. Dat doen we door 12 keer per jaar een kennissessie te organiseren, ons netwerk te verbinden en actief kennis te delen. Doe jij met ons mee?

Kennismaken?

Interesse in onze kennissessies en wil je graag een voorproefje van wat je kan verwachten, klik dan hier. Benieuwd naar onze visie? Of nieuwsgierig wat we voor jou of jouw organisatie kunnen betekenen? Neem dan contact op met Toon Papelard, manager team Ruimte via 06 51 99 29 10.

Relevant aanbod

Cursus

Opleidingsdag Stikstofberekeningen

Het doel van de cursus is om meer duidelijkheid te geven over het onderdeel stikstof. Tevens wordt ingegaan op de gevolgen voor de (lokale) vergunningverlening. Na het volgen van de...

Bekijk cursus

Interviews

Traineeship bij Omgevingsdienst NHN

In oktober 2022 startte de Omgevingsdienst Noord-Holland Noord in Hoorn in samenwerking met Wyzer het traineeship Milieu en Duurzaamheid. Ed Langereis, afdelingsmanager Regulering Leefomgeving, vertelt over de ervaringen tot dusver.

Bekijk interview

Interviews

Nieuw jaar, nieuwe directeur

Sinds 1 januari is binnen Wyzer een nieuwe directeur Ruimte gestart: Sam Kettenis. Sam heeft hiermee het stokje overgenomen van Toon Papelard. Toon heeft ons in september laten weten een...

Bekijk interview

Hoi, ik ben Alma. Kan ik je ergens mee helpen?