Bij Wyzer maak je écht impact

Joy Heijenga is bij Wyzer in dienst als beleidsadviseur Warmte en docent Duurzaamheid. In deze blog vertelt zij wat ze in die functies precies doet en waarom Wyzer zo’n fijne werkgever is. 23-01-2023

Echt iets kunnen betekenen met het werk dat je doet: dat willen we allemaal wel. Toch? Werken als professional of adviseur binnen de overheid, heeft wat dat betreft twee kanten. Aan de ene kant maak je je hard voor de publieke zaak. Aan de andere kant heb je soms te maken met een veelheid aan belangen, regelgeving en samenwerkingspartijen. Joy Heijenga heeft als Wyzer-beleidsadviseur Warmte een manier gevonden om die partijen samen te brengen. En om écht impact te maken op een doelgroep die haar aan het hart gaat: mensen die leven in energiearmoede.

Warmte opwekken kan slimmer

Innovatie in warmteopwekking en het verduurzamen van woningen door isolatie is een terugkerend thema in het werk van Joy. “Vanaf 2050 moeten we helemaal van aardgas af,” vertelt de beleidsadviseur. “Iedereen zal warmte op alternatieve manieren moeten opwekken en eigen woningen voorbereid hebben. Warmtenetten en stadswarmte zijn daar voorbeelden van. Dit speelde al, maar door de actualiteit rondom energieprijzen en de oorlog in Oekraïne heeft het nog meer prioriteit gekregen.”

Het thema warmte beperkt zich niet alleen tot de techniek of ruimtelijke ordening; juist sociale aspecten spelen een grote rol. “Vanuit gemeenten is het vooral belangrijk dat alle wijkbewoners zich gehoord voelen en gemotiveerd zijn om hun gedrag te veranderen en maatregelen te nemen, zoals het isoleren van hun huis. Bij informatievoorziening over energieverbruik én -besparing moet de inwoner centraal staan.”

Kennis delen geeft voldoening

Binnen de academie van Wyzer werkt Joy ook een halve dag als opleidingsdocent. “We hebben bij Wyzer ongelofelijk veel specialisten op allerlei gebieden. En de kennis die we hebben, willen we zo veel mogelijk delen. Ik leer de deelnemers van het traineeship Milieu en Duurzaamheid over de technische onderdelen én mensgerichte aspecten van duurzaamheid. Denk daarbij aan inwonersparticipatie, samenwerking met stakeholders en vertaling van technisch beleid naar een sociaal haalbare uitvoering.”

 

Werken bij Wyzer? Je krijgt er veel voor terug

Joy leert bij Wyzer zelf ook nog steeds veel. “Ik steek hier eigenlijk meer op dan vroeger in mijn opleiding. Mijn twee regiomanagers hebben ontzettend veel bijgedragen aan mijn ontwikkeling. Ik kreeg altijd vrijheid en het vertrouwen om me te ontwikkelen op welk vlak dan ook. Dat heeft ervoor gezorgd dat mijn kennis op het gebied van warmte nu zo breed is. De energie die ik in mijn ontwikkeling stop, krijg ik voor mijn gevoel helemaal terug bij Wyzer.”

Joy sluit het gesprek af met een compliment voor haar collega’s. “Ons team is mensgericht en er heerst echt een familiegevoel. En: werkgeluk staat voorop. Zodra er mentaal of fysiek iets is, staat iedereen meteen voor je klaar. Kortom, ik zit hier helemaal op mijn plek.”

Wil jij ook onderdeel worden van ons team? Dat kan! We hebben meerdere vacatures openstaan.

Kijk hier voor het aanbod