Egbert werkt als adviseur bij Wyzer en werkt momenteel aan verschillende projecten. Eén daarvan is project Waterval bij het RIBW K/AM, waarmee hij samen aan de slag ging met collega-adviseur Judith. Het doel van dit project? Cliënten in Beschermd Wonen laten ervaren dat ze inwoner zijn in een wijk en hen laten ontdekken welke mogelijkheden er zijn. Egbert vertelt “Door Covid is de aanpak veranderd, maar de insteek is gebleven. We hebben veranderkundige principes gebruikt om de begeleiders van de cliënten te stimuleren nieuwe en creatieve wegen te zoeken in het activeren, ook in coronatijd.”

Dit interview verscheen in de nieuwsbrief #6 van het RIBW K/AM ‘Koersen op Waarden’. 

 

Relevant aanbod

Cursus

Verdiepingscursus mentorschap

Na de opleiding kun je de WZD en WVGGZ toepassen als mentor. Je kan een klacht indienen bij de klachtencommissie. Je weet jouw rol bij de WGBO.

Bekijk cursus

Nieuws & artikelen

Hoe laat je de stem van het kind meer horen?

De jeugdhulpverlening draait uiteraard om het kind. Maar wordt dat kind zelf eigenlijk wel goed gehoord? In deze blog beschrijft Wyzer-docent Taco Jansen drie manieren om dat beter te doen.

Bekijk artikel

Advies

De week van een trainee adviseur sociaal domein

Als trainee bij Wyzer neemt Mieke Reijersen een kijkje in de keuken bij verschillende functies, thema's en gemeenten. Daardoor staan er iedere week weer een hoop afwisselende taken in haar...

Bekijk

Hoi, ik ben Alma. Kan ik je ergens mee helpen?