Sport doet iets met je! Linda van der Steen

Wat doet sport met jou? Deze vraag vormde het startschot van een reeks gesprekken met onze collega’s over sport en bewegen. Wyzer doet wederom mee aan de nationale sportweek 2021 en staat stil bij het belang van sporten en bewegen. Het doel van de NOC*NSF Nationale Sportweek 2021 is om sporten en bewegen te promoten, […] 21-09-2021

Wat doet sport met jou? Deze vraag vormde het startschot van een reeks gesprekken met onze collega’s over sport en bewegen. Wyzer doet wederom mee aan de nationale sportweek 2021 en staat stil bij het belang van sporten en bewegen. Het doel van de NOC*NSF Nationale Sportweek 2021 is om sporten en bewegen te promoten, en vooral te laten zien hoe leuk sporten is! Vandaag in de spotlights Linda van der Steen, trainee bij Wyzer.

Welke sporten beoefen je?

“Ik sport graag omdat ik er veel plezier aan beleef. Ik vind het heerlijk om buiten te wandelen en te fietsen, voornamelijk om mijn energie kwijt te kunnen. Linda sport een aantal keer per week, voornamelijk buiten. Naast wandelen en fietsen is Linda zo nu en dan ook in de dansschool te vinden. Sporten werkt voor Linda als een heerlijke uitlaatklep om het hoofd leeg te kunnen maken en even aan niets anders te hoeven denken. Als het sporten er eenmaal op zit kijkt ze hier veelal met veel voldoening op terug.

Hoe is het sporten in de loop van de jaren voor jou veranderd?

Linda sport een aantal keer per week vooral op de momenten dat ze hier energie, zin en tijd voor heeft. “Vroeger sportte ik voornamelijk in een team, tegenwoordig juist wat meer individueel”. Het voordeel van individueel sporten zit met name in de regie en zeggenschap, “ik kan daadwerkelijk gaan op de momenten dat het mij uitkomt. “Het is niet dat ik nooit samen sport, want ik vind het wel heel gezellig om samen met mijn familie of vrienden een stukje te wandelen of samen te fietsen en lekker te kletsen”.

Heb jij bepaalde doelstellingen of ambities als je aan het sporten bent?

“Zeker, ik vind het super gaaf om voor mezelf doelstellingen te formuleren en toe te werken naar grote sportevenementen. Het geeft mij extra energie en motivatie om te gaan wandelen of fietsen, wetende dat ik over een aantal weken meedoe met zo’n leuk evenement”. Meermaals wandelde Linda mee met de Nijmeegse Vierdaagse, “vorig jaar heb ik ook meegedaan aan een grote fietstocht rondom Utrecht: de Tour d’Utrecht, super leuk om met zoveel mensen tegelijkertijd aan een evenement mee te doen. Onderweg opgeven en het bijltje er bij neer leggen gaat voor Linda niet gauw op, “nee wat dat ik betreft ben ik wel een doorzetter”.

Wat doet sport met jou?

“Sporten geeft mij zelfvertrouwen en energie. Ik leer mijzelf beter kennen en verleg gelijktijdig mijn grenzen. Ik weet dat de balans tussen wandelen, fietsen en dansen heel erg bij mij past op de manier zoals ik dat nu doe”. Wanneer ze andere mensen dan ook een tip zou mogen geven over sport stelt ze: “het helpt en motiveert als je een activiteit uitzoekt die écht bij jouw interesses aansluit. Het heeft geen zin om iets te gaan doen waarin je je ongelukkig voelt of niet helemaal thuis voelt. Als je blijft zoeken en verschillende sporten uitprobeert, vind je uiteindelijk wel iets dat bij jou past.”

Welke initiatieven ken jij om mensen te stimuleren om te sporten en bewegen?

Linda woont zelf in Houten, daar wordt aan het einde van de zomer altijd een activiteitenmarkt georganiseerd. Hier krijgen onder meer sportverenigingen de kans om zich van hun beste kant te laten zien en zich te presenteren aan de Houtense inwoners. “Ik vond het altijd super leuk om rond te lopen, mij in te schrijven voor verschillende proeflessen en op deze manier te ontdekken welke sport mogelijk bij mij zou kunnen passen.”