Roos over haar keuze voor het Traineeship HR

Roos vertelt meer over haar keuze voor het traineeship HR, waarom kiest ze voor een traineeship én waarom voor Wyzer? Je leest het hier!

Brede ontwikkeling binnen HR

Roos vertelt enthousiast over haar keuze voor het traineeship HR bij Wyzer: “Ik wilde me graag breed ontwikkelen binnen HR en koos daarom voor het traineeship bij Wyzer! Ik verwachtte in dit traineeship veel te kunnen leren. Je kan bij verschillende gemeenten en andere lokale overheden een kijkje in de keuken nemen en zien welke werkzaamheden goed bij je passen.”.

Roos benadrukt de waarde van deze diversiteit: “HR is heel breed en ik was persoonlijk nog best wel op zoek naar mijn richting. Het toffe aan het Traineeship HR bij Wyzer is dat je met nog niet heel veel ervaring, toch aan de slag kunt bij een gemeente. Ik besefte dat theorie in combinatie met de praktijk een mooie manier zou zijn om mezelf te ontwikkelen tot – uiteindelijk – een stevige adviseur binnen HR.”.

traineeship hr training

Ontwikkeling naar een adviesrol

Roos deelt haar doelstelling om te groeien in een adviesrol: “Ik ben nog wel op zoek naar hoe ik me in een brede adviesrol kan ontwikkelen. Samen met mijn accountmanager zetten we deze wens om in een carrièrepad. We hebben het hier regelmatig over en ik krijg handvaten en tips om meer advies-gerichte werkzaamheden op te gaan pakken.”.

Ook kijkt ze met enthousiasme naar de toekomst: “In deze opdracht doe ik wel veel brede ervaring op, zoals ook de ondersteunende kant van HR. Wellicht kan ik dan in de volgende opdracht weer een volgend stukje erbij pakken, zoals adviestaken! Die afwisseling maakt het ook tof.”.

Vacature Traineeship HR

trainee hr in focus

Verbinding en ervaring

Roos geniet van de verbinding die het traineeship biedt: “Het leukste aan op opdrachtbasis werken via Wyzer vind ik de combinatie van de vaste basis bij Wyzer en alle nieuwe mensen leren kennen op een opdracht. Eens in de 6 weken komen we met alle collega’s en onze accountmanager van Wyzer naar kantoor toe, om daar ook een-op-een gesprekken te voeren. Het is gezellig om dan weer met z’n allen te zijn!”.

Ze benadrukt de waarde van dit netwerk: “Aan de andere kant breid ik dus enorm mijn netwerk uit; ik leer nu op mijn opdracht heel veel mensen kennen en op een volgende opdracht waarschijnlijk ook weer! Het stukje verbinding, en het stukje ervaring opdoen, dat vind ik het leukste.”

 

HR trainees bij haka

Toekomst en verwachting

Roos kijkt vol verwachting uit naar het theoriegedeelte van het traineeship: “Over het theoriegedeelte van het HR traineeship weet ik natuurlijk nog niet zoveel. In de eerste week hebben we inhoudelijke kennis ontvangen over werken bij een gemeente en wat daarbij komt kijken. Dit was superfijn om gelijk een goede start te kunnen maken bij een eerste opdracht.”

Met een glimlach besluit Roos: “Persoonlijke ontwikkeling, veel ervaring opdoen in korte tijd en een stukje verbinding. Dat zijn voor mij de drie belangrijkste redenen om voor het traineeship HR te kiezen.”

Het verhaal van Roos laat de de waarde van diversiteit, groei en verbinding binnen het HR traineeship zien. Ben jij net zo enthousiast als Roos en wil jij meer weten over het traineeship HR bij Wyzer? Klik dan op onderstaande button om naar de vacature te gaan!

Vacature Traineeship HR

Traineeship HR lunch