De afdeling Publiekszaken is de schakel tussen de gemeente Nijmegen en haar ongeveer 180.000 inwoners. Om het niveau van de kwaliteit van dienstverlening te borgen voor de komende jaren, heeft Nijmegen een opleidingsprogramma georganiseerd voor de ruim 80 medewerkers van de afdeling.

Waarom was het opleidingsprogramma nodig?

Annabel: “De afgelopen jaren is er te weinig geïnvesteerd in de kennis en vaardigheden van de medewerkers. We zagen dat er een achterstand was in vakinhoudelijke kennis. Ook was er behoefte om efficiënter te leren werken met de systemen en processen op de afdeling. Door de kennisachterstand ging veel tijd verloren aan dingen uitzoeken, navragen en moesten er vaak fouten hersteld worden. Dat zorgde ervoor dat de werkvoorraad en daarmee de werkdruk toenam.”

Maatwerk ook voor jouw gemeente?

Wil je binnen jouw gemeente ook een training of opleiding op maat laten maken? Waarbij we uitgaan van de situatie binnen jouw gemeente en er ruimte is om lokale casussen aan bod te laten komen? Neem voor meer informatie contact op met academie@wyzer.nl. We adviseren je graag verder!

Hoi, ik ben Alma. Kan ik je ergens mee helpen?