Bijna 1 op de 10 jongeren geeft aan zich eenzaam te voelen. Na de coronacrisis hebben zij ouderen ingehaald als het gaat om het ervaren van eenzaamheid. Hoewel het veel jongeren treft, is er nog een enorm taboe op dit onderwerp. Dit magazine heeft als doel om het taboe op eenzaamheid onder jongeren te doorbreken. En lukt dat niet het beste als we toegeven dat we allemaal wel eens eenzaam zijn?

Met behulp van jongeren en experts op het gebied van eenzaamheid hebben mijn collega’s Hanneke, Jolijn, Vince en Emy een interessant en compleet magazine gemaakt. Interessant, omdat succesvolle initiatieven een podium krijgen. Compleet, omdat jongeren zelf aan het woord komen en hun openhartige verhaal doen. Het is zo belangrijk om niet alleen over, maar ook met jongeren hierover te praten.

Mijn oproep aan jou als lezer: volg het voorbeeld van Julian en Sophie. Ik heb de overtuiging dat jij je na het lezen van dit magazine net zo vrij voelt om te zeggen: ook ik voel me wel eens alleen.

Veel leesplezier en laat je inspireren!

Download magazine

Relevant aanbod

Cursus

Training Impactvolle stoornissen bij (jonge) kinderen

Na afloop van deze training beschik je over (praktijkgerichte) kennis en inzicht over impactvolle stoornissen. Kennis over hoe deze stoornissen te herkennen, ze tot stand komen, hoe je hiermee om...

Bekijk cursus

Kennissessies

Kennissessie Woonzorgvisie

Hoe kom je van strategie tot uitvoering van een woonzorgvisie. Dat bespreken Ellen Olde Bijvank en Diana van Poppelen in deze kennissessie.

Bekijk

Advies

Wyzer helpt Gemeente Den Haag met duurzame herinrichting jeugdbeleid

De Gemeente Den Haag maakt al meerdere jaren gebruik van de expertise van de adviseurs van Wyzer in verschillende domeinen. Armand Brinkman, Domeinmanager Jeugd bij de dienst OCW, vertelt in...

Bekijk