Bijna 1 op de 10 jongeren geeft aan zich eenzaam te voelen. Na de coronacrisis hebben zij ouderen ingehaald als het gaat om het ervaren van eenzaamheid. Hoewel het veel jongeren treft, is er nog een enorm taboe op dit onderwerp. Dit magazine heeft als doel om het taboe op eenzaamheid onder jongeren te doorbreken. En lukt dat niet het beste als we toegeven dat we allemaal wel eens eenzaam zijn?

Met behulp van jongeren en experts op het gebied van eenzaamheid hebben mijn collega’s Hanneke, Jolijn, Vince en Emy een interessant en compleet magazine gemaakt. Interessant, omdat succesvolle initiatieven een podium krijgen. Compleet, omdat jongeren zelf aan het woord komen en hun openhartige verhaal doen. Het is zo belangrijk om niet alleen over, maar ook met jongeren hierover te praten.

Mijn oproep aan jou als lezer: volg het voorbeeld van Julian en Sophie. Ik heb de overtuiging dat jij je na het lezen van dit magazine net zo vrij voelt om te zeggen: ook ik voel me wel eens alleen.

Veel leesplezier en laat je inspireren!

Download magazine

Relevant aanbod

Cursus

Verdiepingscursus verhaal - gerechtelijke procedures

Het doel van de cursus is dat de deelnemer na afloop over de basiskennis en basisvaardigheden beschikt om een verhaalsprocedure in eerste aanleg (de rechtbank) te kunnen voeren. Het cursusmateriaal...

Bekijk cursus

Kennissessies

Kennissessie preventief bewegen: investeren in gezondheid

Dat sport en bewegen belangrijk is, weten we al jaren. Maar hoe krijg je mensen in beweging? Daarover gaat deze kennissessie!

Bekijk
Rekentools Wyzer

Praktijktools

Checklist heffingskortingen 2023

Download hier de Checklist heffingskortingen 2023

Bekijk praktijktool