“Als ik naar de toekomst kijk, dan is morgen een dag waarop ouders weer rust hebben en kinderen geen beschadigde volwassenen zullen worden.”
Jeugd- en gezinsprofessional Rosalie zet zich in voor de gezinnen in Nederland die er samen even niet meer uitkomen en wel wat extra hulp kunnen gebruiken. Gezinnen weer hoop geven en een veilige thuissituatie creëren, dat is waar Rosalie zich iedere dag voor inzet.
Momenteel werkt Rosalie voor een jeugd- en gezinsorganisatie in Utrecht. In de video vertelt ze al wandelend door de mooie stad, welke kansen ze met beide handen heeft aangegrepen én hoe zij impact maakt op de gezinnen in Nederland.
“Ik help graag mensen die in de knel zitten. Ik wil graag af van stigma’s over mensen die het minder hebben. ‘Bijstandtrekkers’ – wat een rotwoord trouwens – hebben zelf doorgaans echt niet voor die positie gekozen. Als overheid moet je ze niet de rug toekeren, maar juist naast ze gaan staan.”
Bart werkt parttime bij Wyzer én parttime als fractievoorzitter van de partij D66 in Wijk bij Duurstede. Hoe zijn ideale Morgen eruitziet? “Een prettig leven blijven leiden en niemand in de steek laten als het even tegenzit.”
Lees meer over Bart zijn impactvolle carrière bij zowel Wyzer als in de politiek!
“Antwoord krijgen op vraagstukken waar gemeenten niet één-twee-drie een antwoord op vinden en om daar een bijdrage aan te kunnen leveren, dat vind ik het leukste.”
Adviseur Piter is werkzaam binnen het Ruimtelijk Domein. Hij houdt zich o.a. bezig met duurzaamheid, wonen, energie en het omgevingsplan. Het dynamische zit voor Piter niet alleen in de projecten, maar ook in de afwisseling van het werken op verschillende locaties en aan meerdere projecten tegelijkertijd.
“Vaak zijn we binnen gemeentes geneigd om formeel en in complexe taal te communiceren, maar dat bereikt ons doel niet altijd”, legt ze uit. “Onduidelijkheid zorgt voor afstand. Je wilt niet dat een inwoner naar een brief staart en denkt ‘wat staat hier nou’. “
Als Meryam naar Morgen kijkt, hoopt ze dat door duidelijke taal, burgers zich meer betrokken voelen bij een gemeente én dat er meer vertrouwen ontstaat. Door een interne campagne op te zetten bij de gemeente waar ze werkzaam is via Wyzer, is het belang van duidelijke communicatie helder geworden.
Benieuwd naar de impact die communicatieprofessional Meryam dagelijks maakt? Lees dan meer!
“Als de aanvraag is goedgekeurd, willen ze zelf een jaarkaart van de Efteling kopen, waar ze uiteraard op de scootmobiel naartoe gaan. Dat ze weer kunnen genieten in het leven, is toch prachtig.”
De morgen van Dietske is geslaagd als ze kleine geluksmomentjes kan creëren voor mensen. Zoals bovenstaand voorbeeld waar ze een dame en heer van in de tachtig een scootmobiel kan toewijzen, zodat ze hun buitenactiviteiten, zoals een bezoekje naar de Efteling, kunnen blijven doen.
Haar dagelijkse impact is tweeledig. Enerzijds helpen mensen langer zelfstandig thuis te laten wonen en met de maatschappij mee te kunnen laten draaien. Anderzijds, de kijk op de gemeente veranderen, door gesprekken vanuit de menselijke kant aan te vliegen.
Benieuwd naar de morgen van Wmo consulent Dietske? Lees haar verhaal hier!
“De samenwerking tussen het fysiek en sociaal domein is niet overal vanzelfsprekend, maar duurzaamheid is bij uitstek een thema waar je moet samenwerken.”
Adviseur Youk is gestart als trainee bij Wyzer en is doorgegroeid naar adviseur binnen het Ruimtelijk domein. Hoe Youk’s ideale morgen eruitziet? Een duurzamere wereld. En om dat te bereiken, moet er worden samengewerkt. Het gesprek aangaan met inwoners, naar hun verhalen luisteren en samen echt iets bereiken. Youk zet zich momenteel in voor twee duurzaamheidsprojecten en werkt mee aan de ontwikkeling van team advies.
Benieuwd naar de morgen van YouK? Lees dan verder!