Meer informatie over onze trainingen of opleidingen 030 774 01 00

Training stress-sensitieve dienstverlening

tenderspecialist
 • Amersfoort
 • Introductie
 • Trainingen attitude & vaardigheden
 • 495
 • 1 dag

Dat stress ongezond is en bijvoorbeeld je imuunsysteem aantast, weet je waarschijnlijk al. Stress heeft echter nog veel meer gevolgen dan alleen een negatief effect op je gezondheid. Chronische stress zorgt er bijvoorbeeld voor dat je minder snel tot actie komt om je problemen het hoofd te bieden. Daarnaast heeft stress een negatief effect op je oplossend vermogen.

In deze training leer je hoe je zo goed mogelijk kunt aansluiten bij cliënten of klanten met (chronische) stress zodat je je begeleidingsdoelen beter behaalt.

Programma

Tijdens deze training leer je:

 • Welk effect stress heeft;
 • Weet je hoe je iemands doenvermogen kunt stimuleren;
 • Herken je signalen van stress en weet je hoe je daarop kunt reageren.

Je vergroot dus je kennis over de gevolgen van stress op iemands denken en handelen. Daarnaast vertaal je dat tijdens de cursus al naar je dagelijkse werkpraktijk en krijg je handvatten om het contact met je cliënt of klant te verbeteren.

Om het doen-vermogen te vergroten, moet je aansluiten bij iemands behoefte en het je cliënten gemakkelijker maken. Sowieso gaan we concreet aan de slag met de werkpraktijk. Aan de orde komen onder meer gespreksvaardigheden, maar ook de randvoorwaarden zoals het schrijven in eenvoudiger taal. Daarnaast brengen we minder bekende aspecten van stress-sensitief werken onder de aandacht zoals de inrichting van de ruimte, non-verbale communicatie en emotionele besmettelijkheid. Aan het einde van de cursus ga je naar huis met een checklist van zaken die je meteen morgen kunt doen om de stress van je cliënten te verlagen en daardoor een betere samenwerkingsrelatie tot stand te brengen waardoor je met minder tijd en moeite meer kunt bereiken.

Doelgroep

Deze training is geschikt voor iedereen die met kwetsbare mensen werkt en wil leren hoe je op een goede manier aansluiting vindt om je begeleidingsdoelen te bereiken.

Resultaat

Na afronding van de training weet je:

 • Welk effect stress heeft;
 • Weet je hoe je iemands doenvermogen van kunt stimuleren;
 • Herken je signalen van stress en weet je hoe je daarop kunt reageren.

Je vergroot je kennis over de gevolgen van stress op iemands denken en handelen. Daarnaast vertaal je dat tijdens de cursus al naar je dagelijkse werkpraktijk en krijg je handvatten om het contact met je cliënt of klant te verbeteren.
Ook weet je wat er belangrijk is in stress-sensitieve communicatie en – begeleiding. Hierdoor ben je bovendien beter in staat de emoties van hun cliënten te herkennen en op deze emoties te reageren.

Kosten

Het inschrijfgeld voor de cursus Training stress-sensitieve dienstverlening bedraagt € 495,00

De locatie en materiaalkosten bedragen €45,00 per dag.

Locatie & Data

 • Woensdag 11 september 2024 , van 10.00 tot 16.30 uur, te Wyzer Amersfoort

Cursus ID: 99.038

Meer informatie of advies?

Wil je meer weten over deze opleiding of advies van een van onze opleidingsadviseurs

stel je vraag