Werken bij Wyzer: De leukste opdracht van toekomstmaker Shirley

Bij Wyzer werk je op opdrachtbasis, waardoor je de kans krijgt om in verschillende keukens te kijken en te groeien in jouw werk. Maar... hoe ziet zo'n opdracht er dan uit? Horen wij je denken. Hoog tijd om je daar meer over te vertellen! We gingen in gesprek met toekomstmaker Shirley (jeugdconsulent bij Wyzer) over haar leukste opdracht. 08-09-2021

Auteur van dit artikel

Sander Stadegaard

Recruiter

 

Wat maakt dat jij ervoor kiest om te werken bij Wyzer?

Ik vind het fijn om op opdrachtbasis te werken, omdat dat het werk zo afwisselend maakt. Dit zorgt ervoor dat ik steeds weer word uitgedaagd. Het houdt me scherp en ik leer continu nieuwe dingen. Ook ben ik iemand die taken graag direct oppakt en lekker aan de slag wil gaan, dat past ook goed bij de aard van het werk. Wyzer overlegt met mij goed over de opdrachten die beschikbaar zijn en ook houden ze rekening met mijn (leer)wensen. Tijdens de opdracht checken mijn teamleider en/of accountmanager regelmatig hoe het op de opdracht gaat. Als er iets is dan kan ik altijd bij ze terecht.

Wat was tot nu toe jouw leukste opdracht bij Wyzer?

Mijn leukste opdracht tot nu toe is mijn huidige opdracht! Op dit moment ben werkzaam bij de Gemeente IJsselstein als medewerker Team Jeugd in het Aanmeldteam. In dit team komen meldingen binnen van ouders met een hulpvraag, maar ook zorgmeldingen van Veilig Thuis. Het aanmeldteam pakt ‘nieuwe meldingen’ op van gezinnen die nog niet eerder in gesprek zijn geweest met een jeugdconsulent van de gemeente IJsselstein.

Wat zijn je werkzaamheden precies als jeugdconsulent bij de gemeente IJsselstein?

Elke week verdelen mijn collega’s en ik de meldingen. Als ik een melding oppak, plan ik altijd eerst een kennismakingsgesprek met de jeugdige en de ouder(s). Hierin bespreken we samen de melding en de huidige situatie. Samen onderzoeken we wat er nodig is om het gezin te helpen aan een betere thuissituatie. We stellen daarbij een plan op en evalueren tussentijds de doelen die we hebben opgesteld. Ik kijk hierbij zowel naar wat het gezin zélf kan doen als wat er extra nodig is aan hulp, zoals bijvoorbeeld de inzet van een zorgaanbieder. Waar nodig geef ik een beschikking af. Soms is een aantal gesprekken met het gezin en mij als jeugdconsulent ook voldoende. Als jeugdconsulent ben ik maximaal tien weken betrokken bij een gezin. Zodra langere betrokkenheid van een jeugdconsulent noodzakelijk is, draag ik het dossier over aan één van mijn collega’s.

Waarom past deze opdracht zo goed bij jou?

Het is een drijfveer van mij om ouder(s) en kind(eren) zo goed mogelijk te ondersteunen bij hun hulpvraag. Dan zit je als jeugdconsulent natuurlijk goed op je plek! Wat het voor mij extra passend maakt is dat het een opdracht is die zich in het ‘vrijwillig kader’ bevindt. Dat maakt het in eerste instantie toch wat makkelijker om ‘echt contact te maken’ met een gezin en een vertrouwensband op te bouwen. Ik vind dat heel belangrijk dat ouder(s) en kind(eren) zich serieus genomen én gehoord voelen. Daarnaast is het een hele afwisselende functie. Enerzijds heb ik veel vrijheid en kan ik de gesprekken met ouder(s) en kind(eren) zelf inplannen, anderzijds komt er soms ook een spoedmelding tussendoor. Je moet dan snel schakelen en in actie komen, dat maakt het werk uitdagend voor mij.

Wat maakte deze opdracht zo leuk, bijzonder, uitdagend of anders dan alle andere opdrachten?

Wat voor mij deze opdracht leuk en bijzonder maakt is dat ik bij “de voordeur zit’’. Ik ben voor gezinnen het eerste aanspreekpunt, nadat zij hun melding hebben gedaan. De ouder(s) en hun kind(eren) zijn nog niet eerder met jeugdzorg in aanraking gekomen. De motivatie van ouder(s) en kind(eren) is vaak hoog en je begint als jeugdconsulent met een frisse start. Jij bent het ‘eerste gezicht’ dat ze zien en ik zet mij voor de volle 100% in om een goede vertrouwensband op te bouwen.

Wat is een opdracht die je graag in de toekomst nog wil doen?

Het lijkt mij leuk om te ontdekken of de functie van beleidsmedewerker of kwaliteitsmedewerker bij mij past. Ik heb al meer dan tien jaar ervaring in de jeugdzorg (onder andere als gezinsvoogd) en dat is ook zeker niet voor niets! Ik krijg namelijk ontzettend veel energie van het contact met gezinnen en de overleggen met zorgaanbieders. Toch ben ik benieuwd of ik het leuk vind om mijn ervaring breder in te zetten bijvoorbeeld door het coachen van collega-consulenten of het ontwikkelen van een beleid dat de jeugd echt verder helpt.

Wil jij ook toekomstmaker worden bij Wyzer?

Dat kan! Bij Wyzer hebben wij meer dan voldoende leuke en uitdagende opdrachten in het Sociaal Domein, Ruimte, Bedrijfsvoering en Zorg en Jeugd. Bekijk onze werken bij- pagina en stuur ons een berichtje. Onze recruiters en accountmanagers denken graag met jou mee over een opdracht die past bij wie jij bent, wat jij leuk vindt en waar jij goed in bent. Want als jij op je plek zit, ben jij op je best als toekomstmaker. Wil je meer weten over Wyzer, bekijk dan onze video!