Wyzer organiseert verschillende traineeships, zo ook binnen het ruimtelijk domein. Sander is één van onze professionals die het traineeship volgt om vervolgens via Wyzer aan de slag te gaan als volwaardig professional. Een goed moment om met Sander in gesprek te gaan over zijn carrièrepad. Hij vertelt je graag hoe het traineeship is, wat het hem brengt en hoe het bijdraagt aan zijn carrière!

Kan je jezelf kort voorstellen?

Zeker, mijn naam is Sander 24 jaar en ik leer/werk nu een jaar bij Wyzer! Momenteel werk ik als vergunningverlener bij SED organisatie. Ik volg sinds februari 2020 de anderhalf jaar durende traineeship bij Wyzer. Voordat ik aan het traineeship begon heb ik de opleiding Management Leefomgeving met succes afgerond.

Hoe is het balletje gaan rollen?

Na mijn studie had ik nog niet het gevoel dat ik klaar was om te werken, ik was nog niet uitgeleerd. Tijdens deze fase werd ik benaderd door een recruiter van Wyzer. Samen met de recruiter besprak ik de mogelijkheden en al snel kwam het traineeship naar boven. Voor mij was een traineeship de perfectie combinatie. Ik kan doorleren en kijken welke kant van het ruimtelijk domein ik interessant vind.

Wat leer je tijdens het traineeship over het Ruimtelijk Domein?

De eerste maand staan in het teken van theorie. Je leert het ruimtelijk domein kennen. Tijdens deze fase word je klaargestoomd voor het werken binnen de overheid en leer je veel over het ruimtelijk domein. Denk hierbij aan onderwerpen zoals: Ruimtelijke Ordening, Planologie, Bestuursrecht, Stedenbouw, Milieukunde, Geografie en Bouwkunde. Een hele waslijst, maar de docenten leggen ook de verbanden uit. Daarnaast kijken ze ook samen met de groep waar de behoefte ligt, zo komt de focus te liggen op de onderwerpen die voor de groep belangrijk en interessant zijn.

Vervolgens word je ingezet op een opdracht, waar je een werk-leertraject aflegt. Je past dan de theorie toe in de praktijk én leert hoe het is om binnen het ruimtelijke domein te werken. Erg leerzaam als je het mij vraagt! Je neemt namelijk een kijkje in de keuken van de opdrachtgever. Daarnaast ontdek je of de opdrachtgever en het ruimtelijk domein echt bij jou past. Wyzer heeft met mij gekeken naar de mogelijkheden en samen zijn we tot een opdrachtgever gekomen die bij mij past. Dat is dan ook geslaagd en ik heb het momenteel echt naar mijn zin!

Wat is het meest leerzame aan het traineeship?

Bij mijn opleiding lag de focus vooral op theorie. Interessant en noodzakelijk, maar je leert niet hoe je het in de praktijk moet toepassen. Dit was ook één van de redenen dat ik het gevoel had dat ik nog niet was uitgeleerd. Nu werk ik voor de SED Organisatie en leer ik hoe ik de theorie van mijn opleiding en traineeship in de praktijk kan uitvoeren. Dit is voor mij het meest leerzame, ik leer nog elke dag nieuwe dingen!

Wie raad je aan om het traineeship te volgen?

Het is een kickstart van je carrière, je legt meer dan alleen een basis. Heb je interesse om te werken binnen het ruimtelijk domein, maar heb je nog niet de ervaring of weet je nog niet precies welke kant voor jou het meest interessante is? Dan raad ik het zeker aan om het traineeship te volgen! Wat ik zelf ook prettig vind is de zekerheid. Na mijn traineeship helpt Wyzer mij met het vervolg van mijn carrière. Ze gaan op zoek naar nieuwe opdrachten en bekijken we gezamenlijk wat de beste stap is voor mijn ontwikkeling!

Wil je zelf nog iets kwijt?

Dat ik het echt naar mijn zin heb! Het is een warme organisatie waar ze echt kijken wat voor jou werkt en niet wat voor hen werkt. Ik kijk dan ook uit naar wat het mij nog allemaal gaat brengen!

Traineeship Ruimtelijk Domein

Wil jij net als Sander jouw kennis- en praktijkervaring binnen het ruimtelijk domein verbeteren? En jezelf ontwikkelen tot volwaardig professional binnen het ruimtelijk domein? Klik dan hier om het traineeship te bekijken en jezelf aan te melden! Heb je vragen over het traineeship? Neem dan contact op met recruiter Karin Rezaie: 06 1587 4911

Relevant aanbod

Cursus

Basiscursus APV, evenementen & bijzondere wetten

Na afloop van deze 3 daagse cursus: de deelnemer weet wat de APV is en en kent de VNG basis definitie van evenement; de deelnemer kent de relevante vergunningsproducten en/of...

Bekijk cursus

Nieuws & artikelen

De woningbouwopgave: kansen in integraliteit

De woningbouwopgave waar Nederland voor staat is groot; tot en met 2030 moeten er ruim 900.000 nieuwe woningen worden bijgebouwd. Dat is een forse uitdaging die meer integrale samenwerking noodzakelijk...

Bekijk artikel

Interviews

Traineeship bij Omgevingsdienst NHN

In oktober 2022 startte de Omgevingsdienst Noord-Holland Noord in Hoorn in samenwerking met Wyzer het traineeship Milieu en Duurzaamheid. Ed Langereis, afdelingsmanager Regulering Leefomgeving, vertelt over de ervaringen tot dusver.

Bekijk interview

Hoi, ik ben Alma. Kan ik je ergens mee helpen?