Wie is Newpublic?

Newpublic is hét traineebedrijf van Nederland voor gemeenten. We hebben de ambitie om de overheid te verfrissen en te veranderen met jong talent. Impact maken is wat ons drijft. Hoe we dit doen? Door ambitieuze en betrokken afgestudeerden een uitgebreid en uniek trainee- of mastership te bieden, waarmee ze alle bagage in huis halen om verandering in gang te zetten. Het is een bewuste keuze om tijdens het opleidingsprogramma te focussen op de persoonlijke ontwikkeling van trainees. Door je eigen talenten te ontdekken, kan je deze effectief inzetten op de werkvloer. Persoonlijke ontwikkeling, pionieren, de dingen nét een beetje anders doen dan de rest staan bij ons hoog in het vaandel.

Hoe is de samenwerking met Wyzer tot stand gekomen?

Als traineeorganisatie hebben wij de wens om te groeien om zo nog meer impact te maken in de publieke sector. Daarmee bedoel ik niet alleen groeien in aantallen, maar juist in kennis en kwaliteit. We willen ons traineeprogramma blijvend doorontwikkelen om onze trainees een ultieme leerervaring te bieden en ook willen we bedrijfvoeringsprocessen professionaliseren. Hierin is Wyzer een goede sparringpartner voor ons. Vice versa zijn wij dat ook voor Wyzer, bijvoorbeeld op het gebied van ons opleidingsprogramma.

Als organisaties hebben we veel raakvlakken. Zo zijn we beiden actief in de publieke sector en houden wij ons bezig met het opleiden en ontwikkelen van trainees en professionals. Ook op cultuurvlak is er een goede klik en zijn er gemeenschappelijke delers. Beiden maken we graag impact op de maatschappij, delen we kennis en hechten wij veel waarde aan een informele, persoonlijke benadering. Het is dus op alle fronten een goede match!

Hoe ziet de samenwerking met Wyzer eruit op dit moment?

Op dit moment zijn we samen druk aan het pionieren en krijgt de samenwerking steeds meer vorm. Zo is er onlangs al één van onze trainees aan de slag gegaan via het netwerk van Wyzer en staat er een splinternieuw Mastership Communicatie op de planning. Dit laatste is een samenwerking tussen Future Communication, Wyzer en Newpublic. In zo’n korte tijd is dat al een mooi concreet resultaat van onze samenwerking.

Hoe ziet het mastership Communicatie eruit?

Samen met Future Communication en Wyzer starten wij een werk- en opleidingstraject voor communicatieprofessionals. Trainees starten op een opdracht en gaan eens per twee weken een hele dag aan de slag met zowel persoonlijke ontwikkeling als inhoudelijke thema’s. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het opstellen van een communicatiestrategie, projectmatig werken, maar ook woordvoering en Omgevingswetcommunicatie. Na 1,5 jaar ronden zij het mastership af en zijn er doorgroeimogelijkheden bij Future Communication en Wyzer.

Wat voor samenwerking gaat Newpublic de komende jaren aan met Wyzer?

Ik zie dat we elkaar nu al versterken en dat in de toekomst nog veel meer gaan doen. Vanuit een gedeeld DNA en eenzelfde drive kunnen we de overheid samen moderniseren. Ik vind het leuk om met Newpublic altijd zaken net een beetje anders te doen. Dat moet in alles wat we doen eigenlijk terugkomen. Ik weet zeker dat we dat bij Wyzer en Newpublic samen op een mooie manier kunnen borgen en elkaar kunnen aanvullen.

Wil je meer weten over Newpublic?

Neem dan eens een kijkje op newpublic.nl en volg ons op LinkedIn en Instagram.