Word de duurzaamheidsspecialist van de toekomst!

Verwerf praktische vaardigheden en theoretische kennis voor een carrière in duurzame energie en CO2-reductie binnen gemeentelijke organisaties. Leer over beleidsvorming, vergunningverlening, energietransitie, warmtetransitie, klimaatadaptie, circulaire economie en meer. Ontwikkel communicatieve en professionele vaardigheden voor een succesvolle start in deze groeiende sector. Deze interactieve en praktijkgerichte opleiding bereidt je voor op een positie als duurzaamheidsspecialist in de gemeentelijke context. Ontdek hoe je wet- en regelgeving, zoals de Omgevingswet, kunt toepassen in je werk. Bouw een solide fundament op voor je carrière in duurzaamheid en energietransitie.

Belangrijke informatie

⏱️ 10 dagen
💰 € 3500

Meer informatie

adviseur van de toekomst

Wat ga je leren?

Onze docenten leren je op een interactieve en praktische manier wat het vak inhoudt, welke taken en werkzaamheden bij het vak horen en hoe de gemeentelijke werkomgeving eruit ziet. Je maakt kennis met de basis van het rechtssysteem, waarom het relevant is voor jou en hoe je het recht toepast in je werk. Je leert hoe beleid tot stand komt, hoe de wet- en regelgeving rondom de Omgevingswet werkt. Verder komen aan de orde: Energietransitie en Warmtetransitie, het Klimaatakkoord, Circulaire Economie en Klimaatadaptie & Biodiversiteit.

Daarnaast besteden we in deze opleiding aandacht aan vaardigheden zoals de training effectief communiceren en professioneel handelen. Inhoud, kennis, vaardigheden en praktische toepasbaarheid wisselen elkaar af en maken dat deze opleiding relevant, actueel en waardevol is voor de kick-start van jouw carrière binnen de wereld van duurzame energie.

De opleiding Duurzaamheid en Energietransitie is modulair opgebouwd en duurt in totaal 10 dagen, verspreid over twee weken. De opleiding wordt afgesloten met een eindtoets. Indien de opleiding met voldoende resultaat wordt afgerond, ontvangt de deelnemer een certificaat.

administratief medewerker

Check of dit de opleiding voor jou is!

✅ Ik wil bijdragen aan een goede uitvoering van de taken van beleidsadvisering en vergunningverlening op het gebied van duurzame energie, CO2- reductie en energie-efficiëntie.

✅ Ik wil graag een start maken als junior beleidsmaker of junior vergunningverlener op het gebied van duurzame energie, CO2-reductie en energie-efficiëntie.

✅ Ik wil ook graag meer leren op het gebied van persoonlijke vaardigheden zoals effectief communiceren en professioneel handelen.

✅ Ik wil met mijn (nieuwe) kennis graag gaan werken bij een gemeente in Nederland.

 

Check! Inschrijven

Wist je dat…

… de opleiding ook geschikt is voor geïnteresseerden die hun kennis op deelterreinen willen verbreden? In dat geval is het mogelijk om losse modules te volgen. Wij informeren je graag over de mogelijkheden!

Contact?

Neem contact op via e-mail academie@wyzer.nl of bel naar 030 774 01 00