Meer informatie over onze trainingen of opleidingen 038 467 7200

Contact

Omschrijving

Een goede trainer moet onder alle omstandigheden een verhaal over kunnen brengen, de aandacht weten vast te houden, de cursisten wijzer en vaardiger weten te maken, kunnen omgaan met weerstanden en kunnen motiveren en stimuleren. In deze training wordt jou geleerd hoe je een goede training neer kunt zetten. Daarnaast word je getraind op presentatievaardigheden, resultaatgerichtheid en krijg je inzicht in jouw eigen stijl als trainer.

Programma

In deze tweedaagse praktijkgerichte training doorlopen we het gehele proces: van ontwerp van de training tot de uitvoering en evaluatie. Je krijgt theoretisch en praktisch inzicht bij het vormgeven en presenteren van een groepsbijeenkomst of training.

Gedurende de eerste online dag van deze training komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Hoe leren mensen, met name volwassenen;
  • Hoe maak je een didactische analyse;
  • Wat komt er kijken bij de praktische voorbereiding;
  • Wat zijn de rollen en taken van de trainer gedurende het proces;
  • Het opbouwen van een trainingsprogramma;
  • Presenteren, interactie, performance en (non)verbale communicatie in en met een groep;
  • Aandacht voor een diversiteit aan werkvormen;
  • Hoe je omgaat met weerstand.
    Aan het eind van deze dag krijg je de een opdracht mee om een korte presentatie voor te bereiden. De tweede klassikale dag staat namelijk in het teken van praktijkervaren. Jij presenteert en ontvangt van de trainer en de andere deelnemers feedback op basis van de in dag 1 behandelde theorie.

Doelgroep

Deze training is bedoeld voor beginnende trainers en docenten die met deze praktijkgerichte training hun didactische- en presentatievaardigheden willen ontwikkelen.

Resultaat

De eerste dag van de training vindt online plaats. De tweede dag zien we je graag klassikaal op een van onze cursuslocaties. We maken hierbij gebruik van virtuele klaslokalen en live-webinars. Wij zorgen samen met je dat alle techniek werkt en waar nodig testen we dit met je.

Aan het eind van deze training ben jij in staat om een eenvoudige didactische analyse te maken, je overziet het gehele proces van ontwerp tot uitvoering. Je kent de verschillende leerstijlen en passende werkvormen en kan deze toepassen in je ontwerp van de training. Je kent de fases van groepsdynamica en staat met meer zelfvertrouwen voor een groep.

Kosten

Het inschrijfgeld voor de cursus Training train-de-trainer bedraagt € 0,00

Locatie & Data

In Company aanvragen

Hoi, ik ben Alma. Kan ik je ergens mee helpen?