Meer informatie over onze trainingen of opleidingen 038 467 7200

Contact

Omschrijving

De training Samenwerken aan Veiligheid is voor jou bedoeld als je binnen je functie wordt geconfronteerd met situaties waarin de ontwikkeling van kinderen of de veiligheid binnen een gezin in het geding is. Onze training is gebaseerd op de principes van Signs of Safety, waarin de veiligheid van kinderen centraal staat. Een constructieve samenwerkingsrelatie, partnerschap met ouders, gerichtheid op de toekomst, risicotaxatie en het stellen van haalbare doelen zijn onderwerpen die belangrijk zijn in dit proces. In de training nemen we deze met je door en door middel van (eigen) casuïstiek en praktijkvoorbeelden ga je aan de slag om je vaardigheden op dit gebied te vergroten.

Programma

Deze training is verdeeld over drie dagen. De eerste dag staat in het teken van de introductie van de methodiek en het oplossingsgericht werken. We kijken onder andere naar de uitgangspunten, het doel en de aanpak van de methodiek en de basis voor de verdere training wordt gelegd. Op dag twee staan we stil bij de samenwerking, het partnerschap, het stellen van doelen en de gespreksvoering met kinderen. De derde en laatste dag staat in het teken van het veiligheidsplan en het organiseren van een conferentie.

Doelgroep

De training is bedoeld voor jou als je binnen functie wordt geconfronteerd met situaties waarin de ontwikkeling van kinderen of de veiligheid binnen een gezin in het geding is. Daarnaast uiteraard voor iedereen die in het proces van veiligheidsplanning zijn/haar kennis wil opfrissen of aanleren. Er is geen instapeis.

Deze opleiding is geaccrediteerd door de Stichting Kwaliteitsregister Jeugd (accreditatienummer SKJ210575) en levert 29.25 punten op.

Resultaat

Je hebt bij het afronden van deze training praktische tools en vaardigheden geleerd om het proces rondom veiligheidsplanning op juiste wijze toe te passen. Daarnaast heb je geoefend met de kernelementen, je basishouding en noodzakelijke competenties vergroot. De training is zo ingericht dat je er na elke trainingsdag direct mee aan de slag kunt in de praktijk.

Kosten

Het inschrijfgeld voor de cursus Training samenwerken aan veiligheid voor professionals binnen jeugdzorg en sociale teams bedraagt € 1.425,00

De locatie en materiaalkosten bedragen €45,00 per dag.

Locatie & Data

 • Maandag 16 september 2024
  (Alle lesdagen tonen)
  1. Maandag 16 september 2024
  2. Dinsdag 17 september 2024
  3. Woensdag 18 september 2024
  , van 10.00 tot 16.30 uur, te BCN Zwolle

Cursus ID: 99.023

Meer informatie of advies?

Wil je meer weten over deze opleiding of advies van een van onze opleidingsadviseurs

Stel je vraag