Omschrijving

In de training Oplossingsgericht werken nemen we je mee in de methodiek. Deze gestructureerde methode helpt jou als jeugdprofessional om jouw cliënt in zijn kracht te zetten. Je leert het probleemoplossend vermogen van je cliënt te vergroten. Je kijkt in deze training naar je eigen basishouding en hoe deze zich verhoudt tot Oplossingsgericht werken.

In Company aanvragen

Programma

De training bestaat uit twee dagen. Op dag één verkennen we online (middels Microsoft Teams) de basis van de methodiek zoals het ontstaan, het doel, de uitgangspunten en de aanpak. Daarnaast hebben we aandacht voor jou: wat wil je leren en wat kom je halen? Je zet een eerste stap in het oefenen met Oplossingsgericht werken. We maken daarbij gebruik van praktijksituaties.

De tweede dag zien we je graag klassikaal en staat volledig in het teken van het vergroten van jouw vaardigheden in het Oplossingsgericht werken. De dag bestaat uit veel oefening en reflectie waarin we aan de hand van casuïstiek een gesprek onder de loep nemen en het geleerde van dag één in de praktijk brengen. Tijdens dit programma hebben we aandacht voor het Oplossingsgericht werken met zowel ouders als jeugdigen.

Doelgroep

De training is voor als jeugdprofessional en als je een oplossingsgerichte manier van werken wilt aanleren.

Resultaat

Na het afronden van deze training heb je ervaren wat het oplossingsgericht werken in jouw werk kan toevoegen en kun je dit direct in de praktijk toepassen. Je kunt in je gespreksvoering een oplossingsgerichte houding aannemen.

Deze opleiding is goedgekeurd door de accreditatiecommissie van het Stichting Kwaliteitsregister Jeugd in de categorie Formeel leren Training (accreditatienummer SKJ204768) en levert 13 punten op.

De 1e dag van de training vindt online plaats. De 2e dag zien we je graag klassikaal op een van onze cursuslocaties. We maken hierbij gebruik van virtuele klaslokalen en live-webinars. Wij zorgen samen met je dat alle techniek werkt en waar nodig testen we dit met je.