Meer informatie over onze trainingen of opleidingen 038 467 7200

Contact

Omschrijving

Goede samenwerking leidt tot de beste resultaten. Maar die samenwerking is niet vanzelfsprekend. Er spelen tegengestelde belangen, verschillende partijen komen niet op één lijn of er is een verschil van inzicht over het proces of de aanpak. In elke organisatie komen conflicten voor, sluimert een meningsverschil, of heerst onvrede over de besluitvormingsprocessen of samenwerking.
Wil jij leren hoe je dit soort situaties tijdig herkent? Wil jij zelfverzekerd om kunnen gaan met conflictsituaties op je werk en actief kunnen bijdragen aan het realiseren van een oplossing? Dan is de training conflicthantering bij uitstek passend voor jou!

De Nederlandse Branchevereniging voor Wettelijk Vertegenwoordigers (Horus) heeft dit aanbod erkend in het kader van haar Reglement Permanente Educatie. Zij heeft voor het jaar 2024 6 PE-punten toegekend.

Programma

De training duurt 1 dag en wordt verzorgd door een ervaren trainer en mediator met ruime ervaring als interim-manager. De training is gevarieerd en interactief opgebouwd. Naast de plenaire momenten ga je gedurende de dag aan de hand van verschillende werkvormen en opdrachten met elkaar aan de slag. In het programma is ook ruimte om eigen vragen en dilemmas op het gebied van conflicthantering in te brengen en te bespreken. Tijdens de training leer je:

  • Hoe conflicten ontstaan en hoe je een beginnend conflict kunt herkennen.
  • Welke conflictstijlen er zijn, hoe je deze stijlen in verschillende situaties kunt inzetten en wat je eigen conflictstijl is.
  • Welke communicatie- en gesprekstechnieken je kunt inzetten in een conflictsituatie.
  • Welke interventies je kunt plegen bij een beginnend conflict, en op welke wijze je een bijdrage kunt leveren aan de oplossing.
  • Hoe je kunt omgaan met veel voorkomende conflictsituaties op de werkvloer.

Doelgroep

De training conflicthantering is bedoeld voor professionals die effectiever willen leren omgaan met weerstand en conflictsituaties op de werkvloer. De training staat open voor leidinggevenden (teamleiders, afdelingsmanagers), project- en programmamanagers, beleids- en bestuursadviseurs, HR-managers en -medewerkers, communicatiemedewerkers en uitvoerend specialisten.

Resultaat

Aan het einde van de training heb je inzicht in het ontstaan van conflicten, waar ze over gaan en waarom situaties escaleren. Je kent de verschillende conflictstijlen en bent je bewust van je eigen persoonlijke stijl. Je hebt verschillende vaardigheden geoefend en communicatie- en gesprekstechnieken geleerd om effectief met weerstand om te kunnen gaan of een conflictsituatie op te lossen.

Kosten

Het inschrijfgeld voor de cursus Training Conflicthantering bedraagt € 495,00

De locatie en materiaalkosten bedragen €45,00 per dag.

Locatie & Data

  • Dinsdag 16 juli 2024 , van 10.00 tot 16.30 uur, te Perron-3 Rosmalen
  • Maandag 14 oktober 2024 , van 10.00 tot 16.30 uur, te BCN Zwolle

Cursus ID: 99.033

Meer informatie of advies?

Wil je meer weten over deze opleiding of advies van een van onze opleidingsadviseurs

Stel je vraag