Meer informatie over onze trainingen of opleidingen 030 774 01 00

Module B4b Nederlandse rechtsfeiten in de BS 2

Advies over de brede SPUK
 • Utrecht
 • Introductie
 • Publiekszaken
 • 670
 • 2 dagen

Alleen in het eerste half jaar van 2022 werden er al meer dan 40.000 huwelijken voltrokken in Nederland. (CBS) Elke dag vinden er veel belangrijke rechtsfeiten plaats die bij de afdeling Burgerzaken worden verwerkt. De Ambtenaar van de Burgerlijke Stand is verantwoordelijk voor een goede bijhouding van de registers. Dan is het wel belangrijk dat je de juiste kennis hebt! Daar kunnen wij je bij helpen met de module B4b Nederlandse rechtsfeiten in de Burgerlijke Stand.

Waar en wanneer?
De module is klassikaal te volgen op onze centraal gelegen locatie Het Publiek Kenniscentrum in Utrecht. De lesdagen duren van 09.30 uur tot 16.30 uur. Bij onze locatie vind je een grote parkeergarage, dus met de auto zit je zeker goed! Ook met het openbaar vervoer zijn wij goed bereikbaar.
Al onze lesmodules kunnen wij ook in-company aanbieden. Vraag gerust naar de mogelijkheden!

Programma

Deze tweedaagse klassikale module focust zich op de onderwerpen huwelijk, geregistreerd partnerschap & overlijden. In de 2 klassikale lesdagen wordt je op dag 1 meegenomen in de wereld van huwelijken en partnerschappen en de regels die hieraan gebonden zijn. Weet jij bijvoorbeeld of je met jouw adoptiefbroer/zus mag trouwen? Dat kom je te weten in dag 1 van deze module.
De tweede dag richt zich op het onderwerp overlijden. Hoe verwerk je deze aangiften? En wat als je niet precies kan bepalen wanneer of waar iemand is overleden? Dat zijn vragen die je graag wilt beantwoorden als je met deze onderwerpen aan de slag gaat. Dat leren wij jou allemaal!

Doelgroep

Deze module is geschikt voor (aankomende) Ambtenaren van de Burgerlijke Stand en medewerkers die een bredere kennis op willen doen van de Burgerlijke Stand. Zo kan deze kennis ook zeer nuttig zijn in de functie van medewerker BRP of BRP specialist.

Resultaat

Na het volgen van deze module weet de (toekomstig) ABS wat de verschillen zijn tussen overlijden, lijkvinding en levenloos geboren kind.
Ook weet de ABS wanneer er een verlof hierover mag worden afgegeven en hoe je beoordeelt of een overledene naar het buitenland mag worden vervoerd.

Investering:
Het inschrijfgeld voor de Module B4b Nederlandse rechtsfeiten in de burgerlijke stand 2 bedraagt € 670,-. Dit bedrag is inclusief lunch, parkeerkosten, materialen en voorbereiding.

Het examen dien je zelf aan te vragen bij de NVVB Publieksacademie.

De genoemde prijs is vrijgesteld van BTW omdat EvenWerkt! Academie, als onderdeel van de Wyzer Academie, een erkende opleider zijn.

Kosten

Het inschrijfgeld voor de cursus Module B4b Nederlandse rechtsfeiten in de BS 2 bedraagt € 670,00

De locatie en materiaalkosten bedragen €45,00 per dag.

Locatie & Data

 • Vrijdag 19 juli 2024
  (Alle lesdagen tonen)
  1. Vrijdag 19 juli 2024
  2. Vrijdag 26 juli 2024
  , van 09.30 tot 16.30 uur, te Wyzer Utrecht
 • Vrijdag 10 januari 2025
  (Alle lesdagen tonen)
  1. Vrijdag 10 januari 2025
  2. Vrijdag 14 februari 2025
  , van 09.30 tot 16.30 uur, te Wyzer Utrecht

Cursus ID: 40.007

Meer informatie of advies?

Wil je meer weten over deze opleiding of advies van een van onze opleidingsadviseurs

stel je vraag