Omschrijving

In de Wet Gemeentelijke schuldhulpverlening is opgenomen dat zelfstandig ondernemers recht hebben op schuldhulpverlening van de gemeente. De gemeente is verantwoordelijk om samen met de ondernemer te bepalen welke vorm van schuldhulpverlening nodig is. Door de coronacrisis is het te verwachten dat de komende tijd veel meer ondernemers te maken krijgen met schulden. Dat maakt het voor gemeenten urgent om nu de schuldhulpverlening op orde te krijgen. De verwachting is dat ondernemers de gemeente ook weten te vinden doordat veel ondernemers aanspraak op Tozo en Tonk hebben gedaan en opnieuw zullen aankloppen bij deze afdelingen als er sprake is van een schuldensituatie.

Inschrijven

Programma

Tijdens deze cursus wordt uitgelegd welke mogelijkheden er zijn om een ondernemer te helpen als zij in financiële problemen verkeren. Er wordt stil gestaan hoe dit vorm gegeven kan worden vanuit de Bbz. Schuldhulpverlening aan ondernemers gaat verder dan de uitvoering van het Bbz als gemeentelijke taak, daarom worden ook de verdere stappen die (mogelijk) nodig zijn voor en goede ondersteuning toegelicht. Aan bod komen de fases in het schuldhulp traject die bestaan uit de intake, informatie en advies, stabiliseren, verificatie en de vormen van schuldhulpverlening.

Doelgroep

De cursus is bestemd voor iedereen die aan de slag wil gaan of gaat met schuldhulpverlening aan ondernemers.

Resultaat

Aan het eind van deze cursus ken je de belangrijkste aspecten van de schuldhulpverlening aan ondernemers en ben je in staat om te bepalen wat er nodig is voor de ondernemer binnen dit proces van schuldhulpverlening.

Opleidingsagenda

 1. Cursus schuldhulpverlening aan ondernemers Woensdag 7 september 2022
  Alle lesdagen tonen
  1. Woensdag 7 september 2022
  2. Woensdag 14 september 2022
  10.00 - 16.30 uur Wyzer Utrecht Inschrijven
 2. Cursus schuldhulpverlening aan ondernemers Donderdag 24 november 2022
  Alle lesdagen tonen
  1. Donderdag 24 november 2022
  2. Donderdag 1 december 2022
  10.00 - 16.30 uur Wyzer Zwolle Inschrijven