Meer informatie over onze trainingen of opleidingen 030 774 01 00

Cursus privacy in het sociaal domein

  • Introductie
  • Bestuursrecht & Beleid
  • 4 dagen

Privacy speelt een grote rol in het dagelijks handelen van commerciële en niet-commerciële organisaties. De hoeveelheid informatie die een gemiddelde organisatie verwerkt is enorm. Actuele kennis over de relevante privacywetgeving is daarom voor iedere organisatie essentieel, zo ook in het sociaal domein. Het gaat daarbij om de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG), die ervoor heeft gezorgd dat in de hele Europese Unie dezelfde privacywetgeving geldt. Elke wet in het sociaal domein kent ook regels op dit vlak, zodat vaststaat welke informatie wel en niet gedeeld kan worden. In deze cursus leer je over de bescherming van persoonsgegevens in het algemeen en specifiek in het sociaal domein.

Programma

Dit programma bestaat uit twee onderdelen. Een online training en daarna een live-webinar in een virtual classroom.

De online training AVG privacy awareness
Je doorloopt een volledige online-training van twee uur. In deze training kom je in verschillende modules de belangrijkste aspecten van de AVG tegen. Je leert de verschillende soorten gegevens die verwerkt worden herkennen en weet hoe hier mee om te gaan.

Onderdeel 2 Live webinar (2,5 uur)
Omdat de online-training niet specifiek op de gemeente of nog specifieker het sociaal domein is gericht, voegen we hier een aanvullend onderdeel aan toe. In dit live-webinar via MS Teams is ruimte voor vragen en krijgen de deelnemers meer achtergronden bij de gegevensverwerking in het sociaal domein. Wat in de wetten in het sociaal domein is geregeld met betrekking tot privacy en gegevensbescherming wordt met je doorgenomen. Om mee te doen aan dit onderdeel moet wel de online-training zijn afgerond.

Doelgroep

Resultaat

Na afloop van deze training weet je welke rechten een persoon heeft bij het verwerken van zijn persoonlijke gegevens door een organisatie. Ook ben je bekend gemaakt met de gronden die er zijn om gegevens te werken en welke verplichtingen gegevensverwerking met zich meebrengen.

Deze cursus wordt volledig online verzorgd en heeft een totale studiebelasting van 4,5 uur.

Kosten

Het inschrijfgeld voor Cursus privacy in het sociaal domein bedraagt € 0,00

De locatie en materiaalkosten bedragen €45,00 per dag.

Locatie & Data

In Company aanvragen

Cursus ID: 50.106

Meer informatie of advies?

Wil je meer weten over deze opleiding of advies van een van onze opleidingsadviseurs

stel je vraag

Deze opleiding wordt als In Company training aangeboden.