Meer informatie over onze trainingen of opleidingen 038 467 7200

Contact

Omschrijving

De Jeugdwet vervangt de Wet op de jeugdzorg, die tot 2015 geldig was. De Jeugdwet heeft niet alleen consequenties voor de professionals die de wet direct uitvoeren, maar is gemeentebreed voelbaar. In deze cursus gaan we in op de inhoud van de Jeugdwet en kijken we naar wat dit in de dagelijkse praktijk betekent voor gemeenten en professionals.

Deze cursus is geaccrediteerd door de Stichting Kwaliteitsregister Jeugd (accreditatienummer SKJ212866) en levert 6 punten op.

Programma

In deze interactieve training nemen we je mee in de basis van de Jeugdwet. In de ochtend staan we stil bij de doelstellingen van de wet, samenwerkingen binnen deze wet en de taken van de gemeente. Ook kijken we naar de doelgroep van De Jeugdwet.
In de middag staan we stil bij gezag en wat dit wettelijk gezien inhoudt, hebben we aandacht voor de afbakening met de andere wetten binnen het sociaal domein en zoomen we in op de jeugdhulp binnen de gemeente en het werk als (jeugd-)professional en hebben we het met elkaar over alle partners in De Jeugdzorg. Verder staan we stil bij Zorg In Natura vs PGB en Jeugd/ WMO (18+). Uiteraard staan wij hierbij ook stil bij actualiteiten die er momenteel spelen binnen de Jeugdzorg.

Doelgroep

De cursus is bedoeld voor iedereen die de basiskennis van de Jeugdwet wil leren.

Resultaat

Je hebt na afloop van de cursus basiskennis over de jeugdwet en de uitvoering hiervan in de dagelijkse praktijk. Je kent de belangrijkste begrippen en de werking van de Jeugdwet.

Kosten

Het inschrijfgeld voor de cursus Cursus juridisch kader Jeugdwet voor uitvoerende medewerkers bedraagt € 495,00

Locatie & Data

  • Donderdag 4 april 2024 , van 10.00 tot 16.30 uur, te BCN Zwolle
Inschrijven

Cursus ID: 50.108

Opleidingsagenda

  1. Cursus juridisch kader Jeugdwet voor uitvoerende medewerkers Donderdag 4 april 2024 10.00 - 16.30 uur BCN Zwolle € 495,00 Inschrijven