Theorie periode

Het programma kent twee blokken. Het eerste blok is een intensief traject, waarin je voorbereid wordt om bij een gemeente of omgevingsdienst aan de slag te gaan. Het opleidingsprogramma richt zich op twee thema’s: ‘stikstof & natuur’ en ‘klimaat & duurzaamheid’:

  • Binnen het thema stikstof en natuur leer je om te gaan met stikstofberekeningen, het opstellen van plannen en participeer je in verschillende projecten op het gebied van duurzaamheid en milieu.
  • Binnen het thema klimaat en duurzaamheid leer je alles over klimaatadaptieve maategelen en (lokale) duurzame energie-initiatieven

Belangrijke en actuele thema’s die als rode draad door het traineeship lopen zijn verduurzaming, circulaire economie, energiebesparing en de komst van de Omgevingswet. Zo draagt jouw inzet als trainee bij aan een mooie, duurzame en gezonde leefomgeving. Mooi vooruitzicht toch

Praktijk periode

Het tweede blok is een mooie mix van werken en een uitgebreid opleidingsprogramma, je gaat 1,5 jaar op opdracht(en) werken bij een gemeente of omgevingsdienst. Daarnaast wordt veel aandacht besteed aan het ontwikkelen van verschillende vaardigheden. Zo word je goed voorbereid op een mooie toekomst als specialist op het gebied van milieu of duurzaamheid.

 

Solliciteer nu

Hoi, ik ben Alma. Kan ik je ergens mee helpen?