Omschrijving

Het coronavirus raakt veel ZZP-ers en het kabinet heeft hier in maart 2020 een regeling voor in het leven geroepen, namelijk de Tozo. De Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers. In deze regeling staan maatregelen die door het kabinet zijn aangekondigd binnen het brede pakket aan noodmaatregelen. In eerste instantie een eenvoudige regeling voor 3 maanden. Na deze 3 maanden werd de Tozo verlengd met 4 maanden tot 1 oktober 2020, maar de regeling werd ook aangescherpt. Inmiddels is de regeling weer enigszins aangepast en verlengd tot 1 juli 2021.

De regeling is bedoeld om ondernemers die door de coronacrisis in financiële problemen komen financieel bij te staan. De Tozo is gebaseerd op het Bbz. In deze cursus wordt je meegenomen in de hoofdlijnen op het Bbz en de details van de Tozo-regeling.

Inschrijven

Programma

De basis van de BBZ en de Tozo worden allereerst aangeboden in twee introductievideos.

Tijdens een interactieve live online sessie met onze docent wordt er in een groep met een beperkt aantal cursisten casuïstiek doorlopen en is er alle ruimte om vragen te stellen. We doorlopen verschillende situaties en scenarios en gaan dieper in op de materie. Je ontvangt naslagmateriaal om de regeling later op jouw gemak nog eens door te nemen.

Daarnaast krijg je twee maanden toegang tot onze helpdesk na afsluiting van deze cursus. Al de vragen die gesteld worden aan deze helpdesk worden binnen 48 uur beantwoord door een deskundige docent.

Doelgroep

Deze cursus is specifiek voor personen die ingezet gaan worden bij de uitvoering van de Tozo-regeling. Ervaring met uitvoering van de Participatiewet is hiervoor gewenst.

Resultaat

Na het volgen van deze leerlijn kan je de ins en outs van de Tozo-regeling. Je kan ook de context van het reguliere Bbz.

Opleidingsagenda

  1. Training Tozo in Vogelvlucht Woensdag 23 juni 2021 09.00 - 12.00 uur Online Inschrijven