Omschrijving

Het werk als jeugdprofessional is met tijden ingewikkeld, vraagt veel van je en het is belangrijk om in dit werk goed voor jezelf te blijven zorgen. Daarom staan we in deze training stil bij jouw basisfundament. Wat zijn jouw normen en waarden? Wat vind je belangrijk in het leven? Wat neem je daarvan (onbewust) mee in je werk? Wat mag je soms wat meer loslaten, of juist toevoegen? En hoe maak je nu écht contact?

In deze training draait het om jou. Zodat jij goed voor jezelf kunt zorgen en krachtiger kunt werken als jeugdprofessional. Dit doen we aan de hand van uitgangspunten vanuit o.a. Positieve Psychologie en Neuro Linguïstisch Programmeren (NLP)

Inschrijven

Programma

In deze tweedaagse cursus staan we uitgebreid stil bij jouw eigen basisfundament. Voorafgaand aan de training voeren we een verkennend gesprek waar we samen bepalen waar je behoeften liggen om deze training voor jou succesvol te laten zijn. We laten je kritisch kijken naar je eigen handelen en samen bepalen we waar jouw talent ligt en hoe je deze nog beter kan ontwikkelen.

Op dag één van de training staan we stil bij jouw talenten en uitdagingen. Welke normen en waarden heb jij en hoe laat je die terugkomen in je werk? Er is tijdens deze dag ruimte om te oefenen met jouw eigen thematiek.

Op dag 2 gaan we aan de slag met effectieve vormen van communiceren. Hoe kun je zo veel mogelijk zonder oordeel luisteren en snel tot de kern komen waar het écht om gaat in het gesprek. Vanuit volledige nieuwsgierigheid weet je vragen te stellen en op het proces te blijven zitten waardoor jeugdigen en ouders zelf gaan nadenken. Je weet met de juiste vragen hun eigen verantwoordelijkheid aan te spreken. Tijdens deze dag is er tevens veel ruimte om te oefenen met jouw eigen casuïstiek.

Doelgroep

Voor alle professionals die een boost willen geven aan zijn/ haar werk. Professionals die de diepte in willen gaan en alles uit zichzelf willen halen. Op een andere manier durven te gaan kijken naar hun werk en zo je talenten nog beter kunt benutten. We zien je graag!

Resultaat

Na het afronden van deze training heb jij zicht op je (onbewuste) denkprocessen, patronen, overtuigingen en ben jij in staat om op je zelf te reflecteren. Je hebt tools in handen om volgende stappen te zetten in je gesprekken met cliënten.

Opleidingsagenda

  1. Professioneel handelen - jij als professional Donderdag 1 december 2022
    Alle lesdagen tonen
    1. Donderdag 1 december 2022
    2. Donderdag 8 december 2022
    10.00 - 16.30 uur Wyzer Utrecht Inschrijven