Omschrijving

Op 1 maart 2021 wordt van gemeenten verwacht dat zij de TONK-regeling uit gaan voeren, ofwel de Tijdelijke ondersteuning voor noodzakelijke kosten.

Deze regeling valt onder de bijzondere bijstand van de Participatiewet. Gemeenten bieden op deze manier personen met financiële problemen door de Coronacrisis extra ondersteuning bij het betalen van woonlasten.

Om deze regeling voortvarend uit te kunnen voeren is door ons de Cursus TONK voor uitvoerders Participatiewet ontwikkeld. Om deze cursus te kunnen volgen is basiskennis van de Participatiewet vereist. Heb je deze ervaring nog niet, dan verwijzen we je graag naar onze Basiscursus TONK en Bijzondere bijstand.

In Company aanvragen

Programma

In een programma van twee uur nemen we het volgende met je door:

  • Opfrissen van de kennis met betrekking tot bijzondere bijstand;
  • De doelgroep, het doel en de opzet van de TONK-regeling;
  • De mogelijkheden in gemeentelijk beleid om de TONK-regeling vorm te geven;
  • Het toepassen van de TONK-regeling op relevante casuïstiek.
  • Onze docenten bieden tijdens het programma voldoende ruimte voor het stellen van vragen en zorgen voor een interactief programma.

Doelgroep

Deze cursus is bedoeld voor medewerkers die kennis hebben omtrent de uitvoering van de Participatiewet.

Resultaat

Na deze sessie ben je in staat om de TONK-regeling op zelfstandige wijze uit te voeren. Je kent het doel en de opzet van de regeling en weet op welke wijze een gemeente het recht op TONK vast kan stellen.

Wij bieden deze cursus online aan en duurt ongeveer 2,5 uur. Je ontvangt van ons inloggegevens voor een MS-Teams sessie.

Je ontvangt van ons digitaal cursusmateriaal.