Omschrijving

In Nederland moeten de komende jaren 1 miljoen woningen per jaar gebouwd worden, het liefst zo betaalbaar mogelijk. Tegelijkertijd stijgen de prijzen van de woningen en stijgen de bouwkosten. Hoe steken de achterliggende berekeningen in elkaar en welke factoren bepalen of een plan financieel haalbaar is? In deze eendaagse cursus wordt kort de theorie van grond- en vastgoedexploitaties uiteengezet, voorzien van praktische voorbeelden. Daarnaast ga je zelf aan de slag met eenvoudige rekenmodellen.

Inschrijven

Programma

De ochtend:
In de ochtend wordt begonnen met de theorie van grondexploitaties. Je krijgt inzicht in het proces van aankoop tot verkoop van de grond. Alle posten binnen de grondexploitatie worden behandeld. Vervolgens wordt de vastgoedexploitatie belicht. Daarbij wordt onder andere ingegaan op de kosten, de opbrengsten en rendementsberekening.

De middag:
In de middag passeren dezelfde zaken de revue, maar dan in de vorm van praktijkopgaven waar je zelf mee aan de slag gaat.

Het is voor het middag programma noodzakelijk als je over een eigen laptop beschikt.

Doelgroep

Deze cursus is bestemd voor medewerkers die al enige ervaring hebben in het ruimtelijke domein en meer willen weten over grond- en vastgoedexploitaties. Enige kennis van gebiedsontwikkeling en Excel is een pré, echter geen vereiste.

Resultaat

Na afloop ben jij in staat de onderdelen te herkennen die de financiële haalbaarheid van gebiedsontwikkeling bepalen. Ken je de verschillen tussen een grond- en vastgoedexploitatie en je kunt de achterliggende berekeningen interpreteren.

Opleidingsagenda

  1. Cursus grond- en vastgoedexploitatie Dinsdag 11 oktober 2022 10.00 - 16.30 uur Wyzer Utrecht Inschrijven