Omschrijving

In de begeleide intervisie is er aandacht voor jou als professional binnen het sociaal domein. Wat maakt dat jij je werkt invult zoals je dat doet? Vanuit je eigen inbreng begeleiden we jou om op een methodische manier informatie te verkrijgen, een analyse te maken van de situatie en deze te verhelderen. Ook krijg je adviezen zodat jij de deur uitloopt met praktische handvatten voor de dagelijkse praktijk van het werk. Ons motto is: Leer met elkaar en van elkaar.

In Company aanvragen

Programma

Begeleide intervisie bestaat uit drie bijeenkomsten van 2,5 uur. Tussen de bijeenkomsten zit gemiddeld 6 weken. We werken met een door Langhenkel-Talenter Academie vooraf aangereikt en beproefd intervisiemodel. Tijdens de bijeenkomsten worden er praktijkvoorbeelden en casussen ingebracht. In de eerste bijeenkomst hebben we aandacht voor de sfeer in de groep: veiligheid en respect voor elkaar is van groot belang in de begeleide intervisie. Als deze voorwaarden helder zijn, doorlopen we aan de hand van de eerste praktijkvraag een proces van begeleide intervisie. De begeleider bewaakt het proces, geeft daarin sturing en let op het bereiken van het resultaat. Hierin houden we te allen tijde aandacht voor een respectvolle- en oordeelloze vraagstelling en een opbouwende manier van feedback geven. In de volgende bijeenkomsten herhalen we dit proces van intervisie, telkens met een nieuwe leervraag vanuit de groep. Desgewenst kan het formuleren van een leervraag in overleg met de begeleider.

Doelgroep

De begeleide intervisie is ontwikkeld voor medewerkers in de eerste lijn binnen het sociaal domein. Loop jij regelmatig tegen bepaalde leervragen of complexe situaties aan? Dan zijn deze intervisie bijeenkomst wat voor jou.

Resultaat

Na het afronden van de begeleide intervisie heb je een methodische basis om de intervisie vorm te geven en de vaardigheden om dit zelfstandig binnen jouw organisatie te vervolgen. Je hebt concrete adviezen en alternatieve handelingsopties binnen jouw leervraag.

Intervisie vindt plaats met 6 personen en duurt 2,5 uur. De begeleide intervisie kan bij het SKJ ingediend worden in de kamer van jeugd- en gezinsprofessionals. We bieden deze begeleide intervisie ook incompany aan. Daarnaast is het mogelijk intervisie in te zetten na afloop van een gevolgde training. Neem gerust contact met ons op voor de mogelijkheden.